Fenséges trombitaszó a Ferences templomban


2010-07-12 07:22:17  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Fenséges trombitaszó a Ferences templomban főképe
Reiter Gábor, a saarbrückeni Nemzeti Színház trombitaművésze adott koncertet tegnap este 18 órától a ferences templomban. A Zenei barangolások koncertsorozat negyedik fellépője szólamvezető trombitás a németországi színházban. Mint mondta, hosszú út vezetett el némethonig. Mohácson született, ott is végezte tanulmányait, zenei pályafutása is ott kezdődött. A trombita azon hangszerek közé tartozik, amelynek hallatán a fenségesség, a királyiság, a fennköltség jut az eszünkbe, nem véletlenül használták régen a királyok, mikor megjelentek valahol. Hangzását ezért a Jóisten dicsőítésének legméltóbb eszközének tartja a fiatal tehetség. A Barát utcai, szebb napokat látott ferences templom szinte zsúfolásig megtelt, hogy meghallgassa a közel egyórás trombitamuzsikát a barokktól napjainkig. A koncertsorozat utolsó állomása augusztus 12-én lesz, 18 órakor Horváth Tamás, köröshegyi plébános fog csellón játszani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!