A parlamenti képviselők nyertek Mihályházán


2010-07-11 16:59:03  | cikk:  | 


A parlamenti képviselők nyertek Mihályházán főképe
A mihályházi falunap szerves része a sport, ezen belül is a labdarúgás. 2008-ban az olimpikonok, 2009-ben a Színészválogatott volt az ellenfele a település jelenlegi és volt labdarúgóiból összeállt csapatnak, idén a Parlamenti válogatott kapott meghívást a rendezvényre. Nagy melegben, szombat délután 5 órára szépszámú közönség gyűlt össze a sportpálya mellett, hogy lássák, miként játszik egymás ellen a két csapat. A szurkolóknak és a cserepadon ülőknek szerencséjük volt, fák árnya védte őket, míg a játékban lévőknek a tűző napon kellett helytállniuk. 
A parlamenti válogatott volt mezőnyfölényben a mérkőzés kezdetén, ám helyzeteiket kihagyták az országgyűlési képviselők. Alig telt el 10 perc az első félidőből, amikor egy támadás során dr. Kontrát Károly megsérült, a mihályházi kapu előtt volt helyzetben, a hazai védő késve érkezett és a labda helyett a politikus lábát találta el. Dr. Kontrát Károlynak sérülése miatt el kellett hagynia a pályát, nem tudta folytatni a játékot. Néhány keményebb belemenéstől eltekintve sportszerű volt a találkozó, harcias szellemben küzdött mindkét együttes. A vezetést az 1. félidő 20. percében Mihályháza szerezte meg, Tóth Tamás kapta a 16-oson belül a labdát, kicsit megtolta a játékszert, amely a hosszú sarokba landolt. A kezdeti lendület a gólt követően mindkét csapat részéről visszaesett, a szünetre 1-0-s hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok."Mindkét csapat jó, kiegyenlített a játék, az erőnlétünkkel vannak kisebb problémák, erősségünk viszont a csapatjáték" - mondta levonuláskor a mihályházi gólszerző.  A második félidőben a honatyák belőtték a hazai kaput, előbb Győrffy Balázs fejelt fölé, majd Szedlák Attila hagyott ki helyzetet a kapu előtt 1 méterről, aztán Szabó László lövése csattant a felső kapufán, a lécről a labda lepattant, kicsivel a gólvonal elé. A parlamenti támadások végül beértek, az egyenlítő találat Szedlák Attila nevéhez fűződik. A képviselő így idézte vissza a mérkőzés után a góllövés pillanatát: "Én voltam középen a 16-oson belül, lepasszolták és belőttem." Mindez a 2. félidő 12. percében történt. Az egyenlítés feldobta a Parlamenti válogatott tagjait, a csereként beállt Varga József első labdaérintése gólt eredményezett. Varga a mihályházi kapu előtt állt, a védők nem figyeltek rá és könnyed mozdulattal a kapuba pöccintette a labdát (1-2). Ezt követően Mihályháza nagy erőbedobással küzdött az egyenlítésért, szögletrúgások, szabadrúgás, közeli helyzetek - számos kínálkozó hazai lehetőség maradt kihasználatlanul a második félidő második felében. Vágó Norbert, Mayer Antal és Katona László is helyzetbe került, a lövések vagy elmentek a kapu előtt illetve fölött vagy Bitai Márton védett. A másik oldalon Birkás Tivadar vezetett gyors támadást a szélen, középen viszont nem érkezett vele játékostárs, így nem volt kinek beadnia a labdát. A végeredményt Pichler Imre állította be, nemsokkal a lefújás előtt lecsapott egy kipattanó labdára és küldte Baji Tamás kapujába. A mérkőzést a Parlamenti válogatott nyerte 3-1-re. A győztes csapat kapitánya, dr. Kovács Zoltán így értékelt a lefújást követően: "Az 1. félidőben nagyon jól játszott az ellenfél, fiatalabb játékosaik jóval gyorsabbak voltak nálunk. Aztán feljöttünk és tudtunk gólokat rúgni, úgy, hogy Baji Tamás nagyon jól védett. " Mészáros Géza, Mihályháza polgármestere, a mérkőzés szervezője: "Ez volt az első találkozó a két csapat között. Sokan eljöttek, hogy testközelből lássák a politikusokat, hogy ők nem emberfeletti lények, hanem barátságos emberek."
A csapatok összeállítása: Mihályháza: Baji Tamás, Kovács Tamás, Mayer Antal, Vágó Norbert, Tóth Tamás, Szalai Sándor, Cseke Szabolcs, Tompa Károly, Sztojka István, Bartha Zsolt, Becsei Imre, Tóth Gyula, Katona László, Mészáros Géza, Varga Sándor, Antal Tamás, Csizmadia Tamás, Tóth Balázs. Parlamenti válogatott: Bitai Márton, Bácskai János, Csampa Zsolt, Lasztovicza Jenő, Hosszú Zoltán, Pichler Imre, Bóka István, dr. Kovács Zoltán, Mihalovics Péter, dr. Kontrát Károly, Varga József, Szedlák Attila, Győrffy Balázs, Papcsák Ferenc, Szabó László, Kovács Norbert, Rácz László, Birkás Tivadar, Maml Péter. Góllövők: Tóth Tamás illetve Szedlák Attila, Varga József, Pichler Imre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!