Programok kavalkádja a kéttornyúlaki és borsosgyőri falunapon


2010-07-11 16:47:49  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Programok kavalkádja a kéttornyúlaki és borsosgyőri falunapon főképe
Reggel nyolckor zenés ébresztővel kezdődött tegnap Kéttornyúlakon, az Aranyfürt Borozónál a falunapi vigadalom, majd egészen délutánig szinte megállás nélkül zajlottak a jobbnál jobb programok. Női és férfi teke, kispályás foci, női futballmérkőzés, férfi 11-es rúgó verseny, a gyerekeknek pedig légvár, ügyességi játékok, sportversenyek, arcfestés, kötélhúzás, zsákban futás, lány foci, fiú foci és lufi fújó verseny kínált szórakozást. Délután a kéttornyúlaki gyerekek verses-zenés műsora után hip-hop táncokat láthatott a közönség, Pilka Petra és Sebestyén István, Magvasi Dézi és társa, Tóth Niki, Inzsöl Eszter és Kovács Barbara előadásában. A községben évek óta működő tornaklub is bemutatkozott a színpadon. 16 órakor dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere, országgyűlési képviselő tartott falunapi köszöntőt, majd Máté István önkormányzati képviselővel kihirdették a sportversenyek eredményeit és átadták a díjakat. A délután is színes programokkal várta a falu apraja-nagyját, felléptek a borsosgyőri és kéttornyúlaki óvodások, a Bosasszé Tánccsoport és a kéttornyúlaki néptáncosok. 18 órakor Lajstrom címmel vásári komédia kezdődött a Szó és Kép színpad előadásában, majd őket a Csóti Minisztárok slágerparádéja követte. A vacsorát és a tombolasorsolást követően a 3&20C együttes gondoskodott a jó hangulatról.
Máté István, a két településrész képviselője kérdésünkre elmondta, mindkét település próbálta saját fiataljait, közösségeit színpadra vinni, hiszen az a cél, hogy a falvak lakói legalább egy napot az életükből egymásra fordítsanak, beszélgessenek, kikapcsolódjanak, s az itt élők egy asztalnál, egy közös étkezés közben megtalálják egymást. Mint mondta, kistelepülésekről lévén szó, nagyon fontos, hogy az összetartó erő működjön.
Borsosgyőrön is - délelőtt az elmaradhatatlan légvár és arcfestés mellett - sok színes program várta a falu lakóit: aszfaltrajzverseny, kerékpáros ügyességi verseny, kötélhúzás, zsákban futás, lekváros kenyérevő verseny, mocsárjárás, fiú- lány 11-es rúgóverseny és kispályás foci. A legapróbbak legnagyobb örömére tűzoltó és rendőrautó bemutató is volt. Délután a Griff Sportegyesület Kyokushin Karate Szakosztályának bemutatóját rendőrkutya bemutató követte, s ezekkel párhuzamosan kezdődtek el a sportrendezvények a felnőtteknek: kispályás női-, férfi foci, 11-es rúgó verseny női és férfi kategóriában, de volt hordógurító verseny is. 18 órakor a borsosgyőri és kéttornyúlaki óvodások műsora után fellépett a Bosasszé Tánccsoport, a mezőlaki Parolás Néptáncegyüttes, majd Győri Vivien nosztalgia műsora alapozta meg a hangulatot az esti bálra. 19 órakor dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Pápa város polgármestere megtartotta a sportversenyek eredményhirdetését, majd Máté István önkormányzati képviselővel közösen átadták a díjakat. A vacsora után a Best együttes szolgáltatta a zenét a falunapi vigadalomhoz.
Máté István szerint mindkét faluban nagyon sikeres volt - a hagyományosan július első hétvégéjére szervezett - program, az emberek igénylik ezeket a közösségi alkalmakat és láthatóan jól érezték magukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!