Isten áldja a tisztes ipart!
Avagy iparos családi nap Pápán


2010-07-10 19:26:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Isten áldja a tisztes ipart!<br>Avagy iparos családi nap Pápán főképe
Eredetileg nyár elejére tervezte a Pápa és Térsége Ipartestület az Iparos családi napot, ám akkor a rossz időjárás miatt el kellett halasztaniuk a programot. Ma azonban verőfényes napsütés várta a szervezőket és vendégeket a Spartacus pályán megrendezett hagyományos eseményen. A színes kavalkád 9 órakor kezdődött fekvenyomó- és szkander versennyel valamint kispályás labdarúgó tornával, melyre öt csapat - Tűzoltóság, Brokernet, Ipartestület, győri Egyetem és a Rendőrség – nevezett, majd 10 órakor Szabó Tibor, a Pápa és Térsége Ipartestület elnöke köszöntötte a megjelenteket.
- Az iparos nap több gondolatnak köszönhetően került megrendezésre. Eredetileg június 5-re terveztük, de rendezvényünket nem kímélte az árvíz. Szerencsére nekünk csak a programot kellett elhalasztani, ezért úgy gondoltuk, hogy a mai napon nem csak a pápai kórház és az ipartestület alapítványainak javára, hanem az árvízkárosultak megsegítésére is gyűjtünk - mondta el az elnök. Szabó Tibor rövid köszöntője után a rendezvény fővédnöke, dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő is szólt a szép számú érdeklődőhöz, aki a mai családi napot egy mini Játékfesztiválhoz hasonlította a programok színessége miatt. A megnyitót Kossuth Gergő énekes produkciója, majd a Csókai óvodások és a Kolping Egyesület műsora követte. Az ebédhez nosztalgia tánczene szólt, melyet Horváth Gyula és barátja szolgáltatott. A finom pörkölt és halászlé elfogyasztása után a nyárádi népdalkör és a nagyteveli néptáncegyüttes szórakoztatta a jelenlevőket, majd Tolcsvay Béla énekmondó, zeneszerző, szövegíró önálló műsora következett.
- Ez az első év, hogy eljöttünk erre a családi napra, melyet a kolléganőm ajánlott. Rengeteg jó program van kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kisfiamnak legjobban a tűzoltó bemutató tetszett. Remélem, jövőre is itt lehetünk majd- mondta el Kiss Beatrix, aki gyermekével együtt végiglátogatta a programokat. A nyári, forró meleg délután folyamán fellépett még Piller Károly, a Vulkán amatőr művészeti csoport, az OKÉ Zenei Műhely és Dancs Fruzsina. A rendezvény ideje alatt kísérőprogramként kisállat simogatás, kézműves játékok, légvár, vérnyomás és test-zsír index mérés, tűzoltó- és rendőrségi bemutató valamint arcfestés várta az érdeklődőket, az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület pedig kiállítással rukkolt elő. A családi nap jótékonysági bállal zárul, melyen a 40 éves Füredi Duó zenél. Az est fénypontja pedig a tűzijáték lesz fél 10-től.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!