A kutya változott, a láncot tartó kéz változatlan-sajtótájékoztatót tartott a Jobbik


2010-07-10 08:44:58  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A kutya változott, a láncot tartó kéz változatlan-sajtótájékoztatót tartott a Jobbik főképe
Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik a Fidesz irodája előtt, azzal a céllal, hogy üzenjenek Kontrát Károlynak és a helyi Fidesznek. Ferenczy Gábor szerint az elmúlt másfél hónapban törvényhozási dömpinget tapasztalhattunk a Parlamentben. Méltatlannak tartja, hogy néhány napja van az ellenzéknek arra, hogy megfogalmazza a véleményét a módosító indítványokról. Meglátása szerint a Fidesz nem a nemzet javára fordítja a kétharmados többségét, mert a legtöbb törvénymódosítás, alkotmánymódosítás a saját hatalma bebetonozását és önös érdekeit szolgálja. Ez a visszaélés nemcsak a törvénykezésben mutatkozik meg, hanem személyi döntésekben is - utalt ezzel a köztársasági elnökválasztásra. Ferenczy Gábor szerint az elmúlt húsz évben nem volt pártkatona a Magyar Köztársaság élén, a Fidesz most ezt is megvalósította. Mint mondta, tartanak attól, hogy egy Narancsköztársaság felé mozdul el Magyarország, lényegében a Fideszen kívül már nincs is élet a politikában. A politikus úgy fogalmazott, szeretné, ha az emberek az őszi önkormányzati választások idejére felébrednének a narancsos ködből.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy a Jobbik benyújtott egy módosító javaslatot a trianoni gyásznappal kapcsolatban, hogy a magyar iskolákban hivatalos megemlékezések legyenek ezen a napon, ezt a Fidesz elutasította. Mint mondta felháborító, hogy most a Fidesz és Pokorni Zoltán újra beadta ugyanezt egy kis változtatással. De számos törvénnyel ugyanez a helyzet, véli a képviselő. Ferenczy Gábor szerint a kormány érdemi, konkrét tervekkel nem rendelkezik, példaként a devizahitelesek megmentését hozta fel, mely ügyben még nem történt semmilyen intézkedés.
Orbán Imre a Jobbik helyi elnöke a Fidesz első Gárda avatójáról beszélt. 2010. július 4-én a volt Magyar Gárda tagjai, a Jobbik szimpatizánsai és polgárok százai Budapesten, az Erzsébet téren Bajtársiasság Napja néven akartak megemlékezni a tavaly július 4-i rendőr terrorról. De mint mondta, emlékeztek volna, ha rendőrnek látszó, símaszkos droidok nem törtek volna rá a bejelentett és engedélyezett rendezvényre. Szerinte a rendőrök nem jókedvükben csinálták, hanem küldték őket, szánalmasan viselkedtek.
- Körvonalazódott a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Köszönjük, de Orbán Viktor, Pintér Sándor és Kontrát Károly rendszeréből nem kérünk! Mozgalmunk Vona Gáboron keresztül megszólította a kormányt, hogy számoljon már el a vasárnap délutánnal, de Kontrát Károlynak ez valahogy nem sikerült. Úgy gondolná az emberfia, hogy a belügyes államtitkári beosztás egész embert kívánna, de Kontrát Károly megrekedt a kétharmadnál. Mekegése, makogása és hazudozásai megértek annyit, hogy a rendszerváltás óta először, hátat fordított egy kormánytagnak az ellenzék, tiltakozásul.
Kontrát Károly úgy fogalmazott – idézte Orbán Imre -, hogy a Magyar Köztársaságban a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, a rendőrség határozottan, jogszerűen lépett fel a Magyar Nemzeti Gárda és a Jobbik közös rendezvényén. A beszüntetett Magyar Gárdát az erőszak monopóliumának állítja be. Orbán Imre szerint Kontrát Károly hazudik, nemcsak akkor, mikor azt állítja 27 embert állítottak elő vasárnap, mikor minden sajtó beszámolt róla, hogy 74 főt vittek be a rendőrök különböző indokokkal.
- A kutya változott, a láncot tartó kéz változatlan! Mindegy, hogy az MSZP-SZDSZ van hatalmon, vagy a LIKUD- testvérpárti Fidesz-Zsidesz. A kutya erősebb, veszettebb, a szőre is fényesebb, de ugyanolyan büdös a lehelete, mint a 8 évvel idősebb testvérének. Úgy gondoljuk, hogy a Fidesz állításával szemben nincsen béke, szabadság és egyetértés. Van viszont ostoba magyarázkodás, hazudozás, politikai indíttatásból elkövetett megfélemlítés és egyre mélyülő undor a Fidesz politikája iránt. A Fidesz olyan, mint a Bourbonok: semmit sem felejtettek és semmit sem tanultak. Bukás lesz a vége!- mondta Orbán Imre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!