Hétfőtől forgalmirend-változás és útlezárás a Deák Ferenc utcánál


2010-07-09 15:08:18  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Hétfőtől forgalmirend-változás és útlezárás a Deák Ferenc utcánál főképe
- A Fő utcán a Március 15. tér és a Deák Ferenc utcánál is zajlik a csatorna kiváltása. A munkálatok egy héttel csúsznak, melynek oka, hogy nem új építéséről van szó, hanem egy meglevő vezetéknek a rekonstrukcióját hajtják végre a szakemberek - tudtuk meg Németh Tamástól, a Városháza műszaki osztályának vezetőjétől.

- Ezekben az esetekben nem tervezhető ugyanúgy a munka, mint egy új, szűz terület esetében, hiszen ott sokkal egyszerűbb a tervezés. Ebben az esetében nem tudjuk pontosan, hogy a meglevő közműveknek az állapota, vezetése milyen, sajnos előfordulhat, hogy kicsit csúszik a határidő.

Hétfőtől megfordul a forgalom és zsákutcaként fog működni a Deák Ferenc utca, mert megváltozik a forgalom iránya, mondta a szakember. A jövő héten a Deák Ferenc utca és a Fő utca kereszteződésénél fognak dolgozni. Gyakorlatilag a Március 15. tértől a Kossuth utcán visszafele tud majd a forgalom közlekedni a Deák Ferenc utcáig, így a Kossuth utcán is megfordul a forgalom iránya, amely eddig a Deák Ferenc utcától a Március 15. térig volt egyirányú, most visszafelé a Március 15. tértől a Kossuth utca a Deák Ferenc utcáig lesz egyirányú. A Deák Ferenc utca pedig a Fő utca felé lesz lezárva és kétirányú, így ott majd nem lehet parkolni sem a jövő héten. A Március 15. tér felől a Fő utca felé lehet közlekedni majd és visszafelé is, de csak fél pályán. A forgalom biztonsága érdekében a jövő héten lámpás irányítással fogjuk biztosítani a félpályás lezárást, valamint a Tókert utcából felfelé jobbra kisívben nem engedik a forgalmat, mert annyira leszűkül a javítások miatt az út. Tehát a Böröczki-dombról felfelé jobbra kisívben nem lehet, de balra nagyívben tovább is lehet közlekedni a Veszprémi út felé.

- A Tókert utca, Szabadság utca és a Gróf út környékén folyó építkezés az ütemterv szerint halad. Amikor leszedtük a burkolatot az útról, akkor azt tapasztaltuk, hogy az alépítmény kissé ingoványos, ezért az útépítésnek a rétegrendjét is valószínűleg meg kell változtatni, más technológiát kell alkalmaznunk pontosan azért, hogy később a terhelés hatására az útburkolat ne deformálódjon -mondta el Németh Tamás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!