Kovásznának tűzoltó gépjárművet ajándékoz Pápa


2010-07-09 12:11:23  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kovásznának  tűzoltó gépjárművet ajándékoz Pápa főképe
Tegnap délelőtt ülésezett Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete, amely 22 fő jelenlétével határozatképes volt, csak Németh Márta hiányzott. Első napirendi pontban Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő pályázatával kapcsolatos döntést tárgyalták meg.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az Új Magyarország fejlesztési terv keretében kiírt TIOP 2.2.4/09/1 Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúra-fejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban című felhívásra a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő pályázni kíván, amelyet augusztus 1-től augusztus 31-ig lehet benyújtani.

A pályázat célja az érintett egészségügyi szolgáltatóknál a betegek egészségügyi állapota által indokolt és méltányos egészségügyi szolgáltatások feltételrendszerének megteremtése, a betegek elégedettségének növelése, a betegellátás szervezettségének javítása, továbbá a rendelkezésre állóerőforrások racionalizálása, az egészségügyi szolgáltatók gazdaságtalan működtetésének megszüntetése, a beteg utak figyelembe vételével a szakmacsoportok, a diagnosztikai és terápiás egységek fizikai elaprózódásának megszüntetése a komplex betegellátás biztosítása érdekében. A mintegy 666 millió forintos pályázatot a testület egyhangúan támogatta.
 
Második napirendi pontban a Pótelőirányzati kérelmeket bírálták el a 2010. évi költségvetés módosításában 22 igen szavazattal.

Harmadik napirendi javaslatként tárgyalták a képviselők a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról. A rendelet-tervezet alapján nyújtandó tankönyvtámogatás feltételei a korábbi szabályozáshoz képest úgy módosulnak, hogy a jogosultság megállapításához előírt jövedelmi értékhatárok 5 %-kal növekednének, a támogatás összege gyermekenként 5 500 forintról 10 000 forintra emelkedne, figyelemmel arra, hogy a tankönyvek megvásárlása jelentős terhet ró a családokra. A tankönyvtámogatás iránti kérelemhez az oktatási intézmény által kiállított tanulói jogviszonyról, valamint a család jövedelméről szóló igazolás szükséges. A hatályos szabályozás szerint minden év szeptember 30. napjáig lehet a kérelmet benyújtani. Az ügyfelek érdekében a benyújtási határidő hosszabbá válna, a tankönyvtámogatást minden év október 31-ig lehet kérelmezni. A módosításokat ellenszavazat nélkül elfogadták.

Negyedik napirend alatt a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 16/2003. (IX.5.) önkormányzati rendelet módosításáról szavaztak a képviselők. A módosítások: az ingatlantulajdonos köteles a szolgáltatónak bejelenteni, ha tulajdonosváltozás vagy egyéb ok folytán a közszolgáltatás igénybevételére kötelezetté válik, vagy adataiban változás következik be. Azon egyedül élő nyugdíjasok, akiknek a jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át,- a települési szilárd hulladékra vonatkozó díjfizetési kötelezettség esetén – 50 %-os díjkedvezményben részesülnek.

A kedvezmény kérelemre adható, melyet a Polgármesteri Hivatal Vállalkozási Osztályán kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a kérelem benyújtását megelőző 6 hónap jövedelemigazolását, valamint a Szolgáltató igazolását, arról, hogy a megelőző időszakról nincs tartozása. A kérelem elbírálása a Vállalkozási és Gazdasági Bizottság hatásköre.

Az ingatlantulajdonos a települési szilárd hulladékra vonatkozó közszolgáltatási díjat a szolgáltató részére – a teljesített közszolgáltatás alapján, számla ellenében – negyedévenként vagy havonta, utólag köteles megfizetni, a számla kézhezvételétől számított 8 napon belül.

Ötödik napirendi pontban a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás 2010. I. félévében végzett tevékenységéről szóló tájékoztatóról szavaztak.

Utolsó napirendi pontban elfogadták a Bakony Volán Zrt. beszámolóját az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítással kapcsolatos 2009. évi közszolgáltatási tevékenységről. Az ülésen feltehették kérdéseiket a képviselők Bebesi Istvánnak, a Bakony Volán Zrt. vezérigazgatójának.

Vegyes ügyek keretében a képviselők a Pápa és Környéke Tűzvédelméért 105 Közalapítvány Alapító okiratának módosítását és a Pápa Város Infrastruktúrájának Fejlesztéséért Közalapítvány Alapító okiratának módosítását ellenszavazat nélkül jóváhagyták.

Továbbá Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete Fogadj örökbe egy közterületet program indítását határozta el. A program keretében magánszemélyek, lakóközösségek, civil szervezetek, intézmények, cégek részt vehetnek az önkormányzattal együttműködve a közterületek, parkok gondozásában.

Végül a Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete döntött arról is, hogy Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának használatában álló, AYA-989 forgalmi rendszámú, Mercedes 1313 LF típusú tűzoltó gépjárművet térítés nélkül Kovászna város tulajdonába adja. Az ajándékozással kapcsolatos költségeket Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága állja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!