Különvonat a 13-as vonalon


2010-07-07 12:14:51  | cikk: Tóth Tamara  | 


Tizennégy kocsis különvonat érkezett tegnap Budapest-Déli pályaudvarról  Ugodra, 1100 táborozó cserkészt szállítva. Pápán is megállt a vonat, az állomáson dr. Kovács Zoltán polgármester és dr. Áldozó Tamás alpolgármester köszöntötték a népes gyermeksereget, jó utat és jó időt kívánva a táborozáshoz.

Kedden kezdődött el az I. Cserkészkerület Nagytábora Homokbödögén mintegy 1600 fővel -tudtuk meg az állomáson Kékesi Márton utazásszervező cserkésztől.

Három éve, március harmadikán haladt el az utolsó személyszállító vonat Ugod állomáson, azóta néhány különvonat mellett csak a franciavágási tehervonatok koptatták a pályát. Az említett Magyar Cserkészszövetség I. Budai Cserkészkerületének csapatai ötévente rendeznek közös tábort, idén a Pápa melletti Homokbödöge határában találkoznak. A korábbi buszozások után idén úgy döntöttek, hogy az 1100 fiatalt egyszerűbb vasúton szállítani. A legközelebbi vasútállomás Ugodon található.

A tizenegy napos táborba Budáról és környékéről érkeztek a gyerekek, a sátorépítés mellett különböző játékokat fognak játszani, mint például KTN hadijáték, vagy Olimpia pályaépítés. A tábor célja az összetartásra, az értékekre, a közösség energiájának jó felhasználására való nevelés.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!