Komplex akadálymentesítés a pápai földhivatalban


2010-07-06 12:50:50  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Komplex akadálymentesítés a pápai földhivatalban főképe
Az épület műszaki átadásra tegnap került sor. A beruházást a Veszprém Megyei Földhivatal az Európai Unió Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TIOP-3.3.1/A-09/1 azonosítószámú  A közszolgáltatásokhoz való  egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése  című pályázat elnyerésével valósította meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege 29. 962 000 forint. A terveket a veszprémi Oktogon építésziroda készítette, a kivitelező a Polisz 2000 Kft. volt,  Vanyó Miklós és Horváth Péter vezetésével valósultak meg a tervek. A projekt megkezdésének időpontja 2010. március 31. és nem egészen három hónap alatt június 11-re elkészültek az építkezési munkálatok.

- Teljesen átalakult az alsó szint. Falakat bontottunk, a régi ügyfélfogadó pult megszűnt, új ügyfélirányító rendszer épült, teljes akadálymentesítésen esett át az épület. Braille-írással ellátott táblákat helyeztünk el  a behívórendszerekben, a hallássérült ügyfeleket úgynevezett indukciós-hurok segíti a tájékoztatásban, hangos térkép áll a segítségükre, irányítani tudjuk az ügyfélfogadástól kezdve a mosdókig. A gyermekek számára egy játszósarok valamint két akadálymentes mosdó épült - mondta el kérdésünkre a hivatalvezető, Kuti Lászlóné.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!