Kazinczy Ferenc emlékverseny


2009-09-19 12:50:53  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Kazinczy Ferenc emlékverseny főképe
Szeptember 18-án pénteken 9 órai kezdettel Kazinczy Ferenc emlékversenyt rendeztek a Kultúrházak éjjel-nappal és a Magyar Nyelv Éve 2009 alkalmából a Közművelődési programok az anyanyelvpótlás és nyelvi modernizáció jegyében a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.
A versenyen középiskolás diákok mérték össze tudásukat a játékos nyelvi vetélkedőn. A különböző feladatokat az egyes (vegyes) csapatoknak kellett megoldani a közönség (diákok) segítségével. A feladatok nemzeti összetartozásunk egyik legfontosabb kincsére, az anyanyelvünkre hívták fel a figyelmet, ilyen feladat volt egyes - a nyelvújítás korában keletkezett - szavak értelmezése (például az evéskíváncs vagy a pénzkupec).
Az izgalmas verseny közben az iskolák egy-egy rövid jelenettel is bemutatkoztak. A zsűritagok a versenyző iskolák magyartanárai voltak.


Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!