A Kulturális Örökség Napjai


2009-09-19 12:43:02  | cikk:  | 


Szeptember 18. és 20. között számos rendezvény lesz városunkban. A Jókai Mór Művelődési Központ (továbbiakban: JMK) ebben az évben is csatlakozott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén magvalósuló programjához, melynek védnöke az Európa Tanács. A Kulturális Örökség Napjai keretén belül a JMK intézményegységei közül a színházépület szombaton és vasárnap 15 órától 22 óráig, az A. Tóth Sándor Galéria, a Hollósy Simon Galéria és a Somogyi József Galéria látogatása szombaton 9-12 óráig és délután 14-17 óráig tart nyitva. A programokon való részvétel INGYENES!

Kultúrházak éjjel-nappal
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti lektorátus, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Népművelők Egyesülete Kultúrházak éjjel-nappal címmel életre hívta azt a programsorozatot, melyhez a pápai JMK is kapcsolódott.

2009-ben ünnepeljük a Magyar Nyelv évét. Nemzeti összetartozásunk legfontosabb kincsére, alapjára, az anyanyelvünkre hívja fel a figyelmet a péntektől vasárnapig tartó programsorozat.

Szombaton a Kultúrházak éjjel-nappal országos kezdeményezése keretén belül közös programként mindenhol egyszerre hangzik el 17 órakor Kazinczy Ferenc Híven szeretni című verse. Ezt követően a Weöres Sándor Általános Iskola országos hírű drámapedagógusai, Horváthné Árvai Mária és Tegyi Tibor interaktív drámafoglalkoztatást tartanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 19 órakor felolvasóest kezdődik, a háziasszony Puskásné Tófeji Valéria vezetésével. 21 órakor Éjszakai színház kezdődik a KoMa Társulat előadásában. Edna Mazya Kisded játékok című darabját láthatják az érdeklődők. Az előadást követően éjszakai beszélgetésre kerül sor a társulat faital művészeivel. Vasárnap Mese-nap kezdődik a JMK-ban. 15 órakor a Pápai Cimbora Klub interaktív előadásában Benedek Elek Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című meséjét láthatjuk. Csákvári Judit óvodapedagógus vezetésével 15 óra 30 perctől meseolvasási lehetőség vár mindenki számára, legyen az gyerek, szülő vagy nagyszülő. Kóka Rozália mesemondó mesél arról milyenek voltak régen a mesék, hogyan meséltek nagyszüleink a gyerekeknek. A rendezvénysorozatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium Balassi Intézet Nemzeti Évfordulók Titkársága és Pápa Város Önkormányzata támogatják. A programokon való részvétel az éjszakai színház kivételével ingyenes, előbbire jegyek a helyszínen az előadás előtt vásárolhatóak.

Tóth Tamara


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!