A Biblia más szemmel - bibliodráma a REND-en


2010-06-27 22:37:05  | cikk: Tóth Tamara  | 


A városunkban rendezett negyedik REND-en, szombaton a Petőfi Sándor Gimnázium egyik osztálytermében délelőtt 11 órától délután 13 óráig volt lehetőség részt venni bibliodrámán. A bibliodráma évezredes hagyományokban gyökerező (iskoladráma, passiójáték, betlehemezés, reformációkori dialógus prédikációk, stb.), a harmadik évezred elején mégis újonnan felvirágzó "műfaj", a Bibliával való egzisztenciális foglalkozás korszerű lehetősége, esélye. Parlagh Ágnes és Vadász Márta bibliodráma vezetők irányításával különböző bibliai történetek elevenedtek meg játékos módon csoportos keretben. Mindez újszerű módon kínál személyes kapcsolatfelvételi lehetőséget a Bibliával, élményszerűvé és személyessé teszi annak máig ható és érvényes üzenetét - vallják a szervezők. Parlagh Ágnes kérdésünkre elmondta, nem konkrét történetet hoztak, hanem kisebb jelenetekben gondolkodtak, amit a jelenlévők határoznak meg. A személyesség annyira meghatározója ennek a műfajnak, hogy nem készülhetett fénykép sem magáról a foglalkozásról, sem a résztvevőkről. Parlagh Ágnes azt mondta, személyiség fejlesztő hatása is van, elsődleges célja az önismeret. Emellett a bibliai történetek több ezer éves tanulságai talán ráébreszthetik a résztvevőket jelenlegi problémáik megoldására. Mint mondta, nem teológiai megközelítéssel, hanem sokkal inkább játékosan kezelik a Bibliát. Kiemelte, a lényeg az, hogy nekünk, nekik személyesen mit mond az adott történet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!