Idén Pápát választották


2010-06-26 20:05:46  | cikk: mo  | fotó: Babos János  | 


Idén Pápát választották főképe
Pápára tervezte szokásos év végi kirándulását a Téti Baráti Kör. A csoportot Kukorelli István téti származású alkotmányjogász is elkísérte. A körnek közel nyolcvan tagja van, Tértől elszármazottak és helyi lakosok egyaránt. Minden évben egész napos kirándulással zárják az évet, ezúttal Pápára látogattak el. A kör tagjait dr. Kovács Zoltán polgármester és dr. Áldozó Tamás alpolgármester a Városházán fogadta. Pápa polgármestere a város történelmére, gazdaságára és a lakosság összetételére vonatkozó információkat osztott meg a vendégekkel. Elmondta például azt is, hogy a városban fellelhető műemlékeket illetően Pápa 11. helyen áll, s városunkat – a kisebb települések tekintetében – csak Kőszeg előzi meg a listán. A Téti Baráti Kör tagjai nagy érdeklődést mutattak a rögtönzött előadás iránt. Kérdéseik a reptér jelenlegi kihasználtságára, az egykori tanítóképző sorsára, a 83-as főút Pápa-Győr közötti szakaszának felújítására és a focicsapatra irányultak.
A kör tagjai ízelítőt kaptak a városfejlesztési tervekből is, szó esett a Fő tér hamarosan induló rekonstrukciójáról és a Várkastély felújításáról is.
A Téti Baráti Kör a nap folyamán látogatást tett a Ferences Templomban és a Kékfestő Múzeumban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!