Presbiteri konferencia zajlott a REND-en


2010-06-26 18:38:16  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Presbiteri konferencia zajlott a REND-en főképe
A REND keretében presbiteri konferencia zajlott a Sportcsarnokban ma délelőtt. A konferencia az Újraélesztés címet kapta, hiszen a missziós tevékenység, az önkéntesség, az elevenedés az egyetemes papság jegyében és a lelki, közösségi megújulás témái kerültek előtérbe. Hajdú Zoltán Leventétől, a Dél-balatoni Református Gyülekezetek Regionális Együttműködésének elnökétől megtudtuk, a református egyházban a presbiterek a gyülekezetek világi vezetői. A maihoz hasonló alkalmak célja, hogy a világi vezetők átérezzék feladatuk fontosságát, erősödjenek a szolgálatban, melyet az egyházban végeznek. Nem mellesleg pedig kapnak olyan impulzusokat, amelyek által a szolgálatukat jobban végezhetik – fogalmazott az elnök. Hajdú Zoltán Levente egyébként a szóládi református gyülekezet lelkésze, s mint egy apró településen tevékenykedő lelkész a konferencián arról a munkáról beszélt, amely a gyülekezeti tagok és a lelkészek közös tevékenysége.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!