Befejeződött a hittantábor


2010-06-25 20:41:16  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Befejeződött a hittantábor főképe
Szentmisével zárult ma délután a napközis hittantábor, melyet 7 évvel ezelőtt a Szent Anna Plébánián indítottak útjára. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tábor mára kinőtte magát, így az idei évben a gyerekek a Szent József Kápolnában töltötték idejük nagy részét. Az egyhetes táborba ezúttal 62 gyermek jelentkezett – tudtuk meg Tóthné Oláh Erzsébet hitoktatótól.
A katolikus egyház országos programjához kapcsolódva a hittantábor elméleti anyagát a Papok Évéhez igazítva állították össze a szervezők. A gyerekek ízelítőt kaptak a papság feladatairól és szent életű papokkal ismerkedhettek meg. A programokat vetélkedők és kézműves foglalkozások egészítették ki. Tóthné Oláh Erzsébet kérdésünkre elmondta, a tábor legfőbb célja az evangelizáció, vagyis az, hogy minél több szülőt, gyermeket közelebb hozzanak az Úrjézushoz, olyanokat is, akik nem járnak hittanra. Nem titkolt cél azonban az is, hogy a hittan órákon tanultakat kibővítsék és elmélyítsék.
A tábor szentmisével zárult, melyen a gyerekek elénekelték a tábor ideje alatt tanult egyházi énekeket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!