Elérkezett az Üdvösség Napja! - eddig 5000 fő regisztrált a REND-re


2010-06-25 20:08:26  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Elérkezett az Üdvösség Napja! - eddig 5000 fő regisztrált a REND-re főképe
A Pápai Református Teológiai Akadémián szakzáróvizsgát tett teológiai hallgatók kibocsátásával és az Akadémia 2009/2010-es tanulmányi évének záróünnepségével kezdődött ma el a Református Egyházi Napok Dunántúl, röviden a REND három napig tartó programsorozata. 16 órakor sajtótájékoztatót tartott Bellai Zoltán egyházkerületi lelkészi főjegyző, dr. Steinbach József püspök és ifjabb Márkus Mihály, városunk református lelkipásztora, a REND főszervezője az előttünk álló napok eseményeiről.  Steinbach József elmondta, negyedik alkalommal rendezik meg ezt a református fesztivált, amelynek elsődleges célja a nyitás. A neve is magába foglalja a kitűzött célokat: a nyitást a világ felé, az egymás hite általi erősödést. Külön kiemelte, hogy olyan programokat szerveztek a 2010-es REND-re, amelyek megmozgatják azokat is, akik eltávolodtak az egyháztól, akár negatív tapasztalatuk van, akár közömbösek vele, vagy sehova sem tartoznak. Mint mondta, nagyon fontos: az egyház a világért van, az egyház az emberekért van. Azért is kapta az evangélium, az örömhír. Végül a REND fő motívumáról, a vezérigéjéről beszélt, mely így hangzik: „Íme, most van az üdvösség napja!” A püspök elmondta, hogy gyönyörű, de nehéz ige ez. A református egyház ezzel a rendezvénysorozattal szeretné közelebb hozni az üdvösséget a mai kor embereihez. Hiszen az üdvösség nem valami túlvilági, megfoghatatlan dolog, hanem nagyon is konkrét, e világban tapasztalható valóság. Ez a találkozás is egy üdvösség tapasztalás.

Ifjabb Márkus Mihály elmondta, eddig 5000 fő regisztrált a REND-re az elmúlt fél évben Csurgótól Esztergomig, Sopron-Kőszegtől egészen Kaposvárig. Az első nap felvezetés, holnap lesznek a nagy programok. Mint mondta, ha csak azért jönnek el olyanok is erre a rendezvényre, akik nem vallásosak, mert egy református rendezvényen van akár Lord koncert, az már elgondolkodtató. Mintegy 200 fő jelentkezett segítőnek. Néhány személyi változást leszámítva mind a 80 program megvalósul, ami ritka ilyen nagy volumenű rendezvényeknél és a szervezés minőségét is bizonyítja. A sajtótájékoztató ideje alatt Döbrentey Ildikó, Habók János és Levente Péter gyermekelőadása is elkezdődött a Szabadtéri Színpad I-en, Csodás Hétköznapok címmel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!