Újabb pápai judosikerek, Joó Ákos harmadik helye a Világkupán


2010-06-25 15:43:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb pápai judosikerek, Joó Ákos harmadik helye a Világkupán főképe
A Bakony Judo Klub sportolói az elmúlt időszakban több rangos versenyen is tatamira léptek. Előbb Baja városa adott otthont két korcsoport országos diákolimpiai döntőjének, ahol serdülő „B” kategóriában +70 kg-os súlycsoportban Joó Ákos mindhárom ellenfelét magabiztosan győzte le és így megérdemelten lett a súlycsoport diákolimpiai bajnoka. A 17 éves korosztályban -100 kg-os súlycsoportban lépett tatamira Pénzes Bence, aki első versenyidényében szorgalmasan gyűjtögetve a helyezéseket ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel, megszerezve első érmes helyezését. A judósok ezt követően Cegléden, Budapesten és Győrben mérettették meg magukat, Végh József edző elégedetten elevenítette fel a versenyeket.
- Cegléd a diák „A” korcsoport (12 éves korosztály) országos diákolimpia döntőjének adott otthont, ahol Sági Dániel képviselte a várost és az iskoláját. A -60 kg-os súlycsoportban döntőbe jutott sportolót ellenfele földharcra kényszerítette és egy leszorításból nem tudott kiszabadulni, vereséget szenvedett, így a tavalyi országos bajnoki harmadik helyezése mellé most egy diákolimpiai második helyezést szerzett. Ezt követően a fővárosba utaztunk, ahol az ifjúsági korcsoport a Budapesti Honvéd Küzdősport Centrumában lépett tatamira az országos diákolimpiai címért. A verseny Székely Máriának sikerült jobban, hiszen a -48 kg-os súlycsoport nagyon erős mezőnyében az ötödik helyen végzett. Pénzes Bence ezúttal a +90 kg-os súlycsoportban lépett tatamira, ahol meglepően nagyszámú volt az indulók száma. Sportolónk tisztességes helytállással a hetedik helyen zárta a versenyt.
A tavaszi versenyidőszak zárásaként Győrben került sor az év legrangosabb versenyére. A serdülő korcsoport (13-14 éves korosztály) számára Győrben rendezték meg a Világ Kupát, ahol Joó Ákos révén az egyesület eddigi legjobb eredménye született.
- Az U-15 World Cup küzdelmei két napig tartottak. Ákos a +81 kg-os súlycsoport versenyzőjeként előbb osztrák ellenfelét győzte le, majd következett a döntőbe jutásért vívott mérkőzés. Itt sajnos egy évvel idősebb magyar ellenfele rutinosabbnak bizonyult nála, így Ákos a bronzmérkőzéssel vigasztalódhatott, ahol Horvátországból érkezett ellenfelével szemben magabiztosan, végig kézben tartva a mérkőzést teljesen felőrölte ellenfele erejét és egy ipponnal pontot tett a küzdelemre. Összességében elégedettek lehetünk a tavaszi időszakkal, hiszen négy versenyzőnk tudott országos és nemzetközi eredményt elérni. Mindenképpen meg kell dicsérni Sági Dánielt, Székely Máriát és Pénzes Bencét, akik hétről hétre hozták az eredményeket a különböző korosztályos diákolimpiákon, bajnokságokon. Kiemelkedett Joó Ákos teljesítménye, aki diákolimpiát nyert és a Budapest Kupán, illetve a Világ Kupán is bronzérmet szerzett. Sajnos úgy néz ki, tőle el kell köszönnünk, ugyanis Budapesten, a KSI-ben folytatja sportpályafutását. Végezetül szeretném megköszönni Balikó András, Pillér Gábor és Nagy Szabolcs segítségét, akik a sportolók felkészítésében nagy szerepet vállaltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!