Agrárkamarai előadás a fiatal gazdák pályázati lehetőségéről


2009-09-18 20:58:32  | cikk:  | 


Agrárkamarai előadás a fiatal gazdák pályázati lehetőségéről főképe
Beszéljünk a mezőgazdaságról és a vidékről – ezzel a címmel indított előadás sorozatot a Magyar Agrárkamara. Az évek óta folyó program keretében a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó adminisztrációs feladatokról, jogszabályi változásokról és pályázati lehetőségekről tájékoztatják a kamara szakemberei a gazdákat. Ma délután a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához nyújtandó pályázattal kapcsolatos információkat osztották meg az érdeklődőkkel. A volt Mezőgazdasági Szakképző Iskola médiatermében tartott előadáson Boros Gábor, területi koordinátor  ismertette a pályázaton indulni jogosultak körét, a választható pályázati célokat , az igényelhető támogatási összegeket és a pályázat benyújtásának módját.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében akár 10 millió forint jövedelemkiegészítő támogatást is kaphatnak a gazdálkodók, a négy évre tett vállalás nagyságától függően. A támogatásra jogosultak köre széles, éppúgy, mint a támogatás lehetséges felhasználási területei.  A nyertes pályázók már az első gazdálkodási évben megkapják az igényelt összeg 90 %-át, a pályázatban vállaltak teljesítése esetén pedig a negyedik év végén a fennmaradó összeget – foglalta össze az előadó. Boros Gábor azt is elmondta, hogy nagy az érdeklődés a fiatal gazdák támogatásával kapcsolatban, melyet már a tavaszi időszakban terveztek megvalósítani. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a napokban megjelenteti a támogatásra vonatkozó rendeletet és a hozzá kapcsolódó közleményt, ezt követően lehet benyújtani a pályázati anyagokat, egészen október 15-éig. A fiatal gazdáknak nyújtandó támogatással kapcsolatban az agrárkamarai tanácsadókat kereshetik fel az érdeklődők, ők a pályázat elkészítésében is segítséget nyújtanak  - mondta a szakember.

(Képek forrása: Pápa Városi Televízió, Mike György)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!