Még holnap is osztanak


2010-06-24 12:10:36  | cikk: mo  | 


Még holnap is osztanak főképe
Ezekben a percekben is kígyózó sorok fogadják azokat, akik az élelmiszersegély-osztásra érkeznek a Juhar utcába, a Városgondnokság telephelyére. Az Európai Uniós élelmiszersegély program keretében megvalósuló adományosztás ABC sorrend szerint ellátott kapuknál, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatása mellett történik. A természetbeni juttatásban a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a nagycsaládosok részesülhetnek.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 12 tonna élelmiszert juttatott településünkre. Az élelmiszercsomagokat az Egyesített Szociális Intézmények munkatársai ma és holnap osztják a legrászorultabbak részére. Az Európai Uniós élelmiszersegély program keretében már 4. alkalommal osztanak élelmiszercsomagokat Pápán. Ezúttal 3170 kg liszt, közel 300 kg tészta, 1161 kg vaníliás karika, 3052 kg kukoricapehely és 1570 kg érkezett településünkre. Ez a mennyiség kb. 3 tonnával kevesebb, mint a korábbi szállítmány. Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője hozzátette, a tapasztalat azt mutatja, egy-egy osztás alkalmával 1400 család, összesen kb. 4000 fő részesül a természetbeni juttatásból.
A Gondozási Központ vezetőjétől megtudtuk azt is, a rendszeres szociális segélyben részesülőknek kötelező együttműködni a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal. A beilleszkedést segítő program keretében most többen önkéntes munkával segítik az élelmiszerosztás hatékonyságát.

A hátrányos helyzetben élők holnap 9:00-14:00 óra között vehetik át az élelmiszercsomagokat. 


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!