Lehet, hogy a sajátodat ismered, és a másét is?


2010-06-24 07:55:10  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Lehet, hogy a sajátodat ismered, és a másét is? főképe
Történelmi vetélkedőt tartottak tegnap a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokságon résztvevő csapatoknak a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményének klubhelyiségében. Nyolc különböző feladatot kellett megoldani a népes ifjúságnak, akik szemmel láthatóan jól érezték magukat. A nyolcféle feladatban többek között volt puzzle, képfelismerés, fogalom meghatározás, évszámokhoz kellett eseményt rendelni. A feladatsort a PGSZKI tagintézmények történelmi munkaközössége állította össze, belőlük állt össze a zsűri is, a téma Trianon és a reformkor volt.  A vetélkedőt Békefi Imre történelem szakos tanár vezette le, aki a verseny alatt elgondolkodtató mondattal csitította el a harsány fiatalokat:”Lehet, hogy a sajátodat ismered. És a másikét is?” Harmadik helyezést ért el a városunkat képviselő Petőfi Sándor Gimnázium csapata 55 ponttal, másodikak az Erdélyből érkező Nyárádszeredaiak lettek 56 ponttal és első helyezést értek el a Hidaskürtiek 58 ponttal.

Képek:

Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság

Az Aranycsapat Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata közös szervezésében zajlik 2010. június 21.-27. között Pápán a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság.
A bajnokság célja a Kárpát-medence magyar diáksportolóinak az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával. A tornán négy határon túli csapat – a Felvidékről Dunaszerdahely és Hidaskürt, Erdélyből Nyárádszereda és a Vajdaságból Nagybecskerek  csapatai – mérkőznek meg egymással, továbbá a versenyen kívül induló pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapatával.

A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a támogatóknak a torna megrendezéséhez nyújtott segítséget:

Veszprém Megyei Önkormányzat
Szany Község Önkormányzata
Pápai Hús 1913 Kft.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Dunántúli Református Egyházkerület
Várkertfürdő – Pápai Gyógy- és Termálfürdő
Generali Biztosító Zrt.
E-ON NYrt.
Veszprémber Zrt.

HEFA Bt.
Interspar Áruház
Jókai Mór Városi Könyvtár
Nyárádi SE
Pápai Polgári Kör
Őrszem Kft.
Szent József kápolna
Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye
Pápai Játékvezetői Csoport

Áldozó Péter, dr. Burcsi Elemér, Decsi Péter, Eigner István, Fazekas András, dr. Ferenczy András, dr. Hermann István, Kiss Pál, Megyeri Gábor, Papp Tamás, Talabér Márta és Trosits Bernadett.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!