Hidaskürt az élen, győzelemmel mutatkozott be a Petőfi


2010-06-23 15:47:24  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Hidaskürt az élen, győzelemmel mutatkozott be a Petőfi főképe
Újabb két mérkőzéssel folytatódott a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság. A nap első összecsapásán a Perutz stadion műfüves pályáján bemutatkozott a hazai színeket képviselő Petőfi Gimnázium, akik a tegnap büntetőrúgásokkal vereséget szenvedő Nagybecskerekkel mérték össze erejüket. Az első félidőben a mieink Birkás Tamás révén jutottak előnyhöz, amit nem sokkal a pihenő előtt Tápai Filip egalizált. A meccset a második játékrészben Novák Tamás döntötte el, ezzel a petőfisek jól rajtoltak, holnap a dunaszerdahelyi sportiskolával mérkőznek.
A folytatásban az ezidáig egy győzelmet számláló Hidaskürt Nyárádszereda ellen lépett pályára, utóbbiak kedden 3-2-es vereséget szenvedtek a ma szabadnapos Dunaszerdahelytől. Szillik Gábor és Suba Lóránd góljaival 1-1-es döntetlenre állt a találkozó, a folytatásban több gól nem esett, így a szabályok értelmében 11-esek következtek. Mindkét gárda első 5 rúgója higgadtan értékesítette a büntetőt, a hidaskürtiek kapusa, Krizsán Tamás a nyolcadik lövést azonban hárította, így Hidaskürt megszerezte második győzelmét a tornán, ezzel ők állnak a csoport élén. A „Tam-Tam” becenévre hallgató hidaskürti hálóőr elégedetten értékelt a győzelmet követően.
- A büntetőrúgások a specialitásaim közé tartoznak, lehet kicsit furán hangzik, de gyakran megérzem, hogy a játékos merre fogja rúgni a labdát. Eddig okunk nem lehet panaszra, hiszen 100 százalékosak vagyunk, remélem a holnapi pihenőt követően le tudjuk győzni a dunaszerdahelyieket és akkor nagy lépést tehetünk a tornagyőzelem felé.
Csiki Sándor, a nyárádszeredai csapatvezető szerint játékosainak már az jutalom, hogy egyáltalán Pápára eljuthattak.
- Két alkalommal megnyertük a Magyar Középiskolák Országos Bajnokságát, ennek tudható be, hogy szerepelhetünk ebben a versenysorozatban. A Bocskai István Gimnázium iskolacsapatával érkeztünk, csapatomban nincsenek profi játékosok, kivétel nélkül mindenki a helyi focicsapatban játszik. Műfüvön most játszottunk először, de a srácok hamar megszokták a körülményeket. A tegnapi naphoz képest ma jobban teljesítettünk, sajnos egyéni hibából elkerülhető gólt kaptunk. Örömmel veszünk részt a mérkőzéseken, nekünk már az óriási dolog, hogy Pápán pályára léphetünk.
A mai napon a csapatok a világbajnokság mérkőzéseinek megtekintése mellett történelmi vetélkedőn vesznek részt.
A torna harmadik játéknapján, csütörtökön 10 órától a PGSZKI sportpályáján Dunaszerdahely – Petőfi Gimnázium, a Spartacus sportpályán szintén 10 órai kezdettel Nyárádszereda – Nagybecskerek párosítást rendeznek.

Eddigi eredmények:

Nagybecskerek – Hidaskürt 1-1 (büntetőkkel: 5-6)
Nyárádszereda – Dunaszerdahely 2-3
Petőfi Gimnázium – Nagybecskerek 2-1
Hidaskürt – Nyárádszereda 1-1 (büntetőkkel: 8-7)

A torna állása:

  mérkőzés győzelem vereség pont
1. Hidaskürt 2 2 0 6
2. Dunaszerdahely 1 1 0 3
3. Nagybecskerek 1 0 1 0
4. Nyárádszerda 1 0 1 0
    Petőfi 1 1 0 3



A tornán a Petőfi Sándor Gimnázium versenyen kívül indult, az ellenük elért eredmény nem számít bele a végső sorrendbe.


Képek:

Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság

Az Aranycsapat Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata közös szervezésében zajlik 2010. június 21.-27. között Pápán a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság.
A bajnokság célja a Kárpát-medence magyar diáksportolóinak az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával. A tornán négy határon túli csapat – a Felvidékről Dunaszerdahely és Hidaskürt, Erdélyből Nyárádszereda és a Vajdaságból Nagybecskerek  csapatai – mérkőznek meg egymással, továbbá a versenyen kívül induló pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapatával.

A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a támogatóknak a torna megrendezéséhez nyújtott segítséget:

Veszprém Megyei Önkormányzat
Szany Község Önkormányzata
Pápai Hús 1913 Kft.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Dunántúli Református Egyházkerület
Várkertfürdő – Pápai Gyógy- és Termálfürdő
Generali Biztosító Zrt.
E-ON NYrt.
Veszprémber Zrt.

HEFA Bt.
Interspar Áruház
Jókai Mór Városi Könyvtár
Nyárádi SE
Pápai Polgári Kör
Őrszem Kft.
Szent József kápolna
Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye
Pápai Játékvezetői Csoport

Áldozó Péter, dr. Burcsi Elemér, Decsi Péter, Eigner István, Fazekas András, dr. Ferenczy András, dr. Hermann István, Kiss Pál, Megyeri Gábor, Papp Tamás, Talabér Márta és Trosits Bernadett.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!