Nyári táborok a JMK-ban


2010-06-23 15:06:57  | cikk: Tóth Tamara  | 


Hétfőn kezdődött és július 2-án ér véget a Jókai Mór Művelődési Központ (továbbiakban JMK) által hagyományosan megrendezett Nyári alkotótábor. Idén három csoportot indítottak a szervezők az általános iskoláskorú gyermekek számára: póni lovaglás, kézműves és lovaglás címmel. A tábor minden nap 8-16 óráig tart. A csoportfoglalkozások délelőttönként zajlanak,
délután strand, mozi, vetélkedő, játék várja a gyerekeket. A nyárhoz nem illő és egyre gyakrabban előforduló rossz időjárás miatt a szervezők készültek nem szabadtéri programokkal is, így például eső esetén a csoportok meglátogatnák Pápa Város Önkormányzatának Hivatásos Tűzoltóságát is.
Délelőttönként a lovaglós csoport résztvevői a Pápai Lovas Klubban, a póni lovaglós csoport pedig a Halász-póniudvarban tanulják meg a lótartás szépségeit és nehézségeit természetesen a korosztályuknak megfelelő módon valamint lovagolnak, illetve póni lovagolnak is a gyermekek. A kézműves csoport résztvevői a Várkastélyban megismerkednek nyolcféle kézműves foglalkozással köztük a kosárfonás, az agyagozás, az origamizás, tűzzománcozás a bőrözés, a szövés és a szalmafonás műfajával. Az elkészült alkotásokból a tábor utolsó napján egy kiállítás nyílik a JMK emeleti előterében, ahol a szülők is megtekinthetik csemetéik munkáit. A kiállítás mellett az Erzsébet ligetben megmutatják a gyerekek a szüleiknek hogyan lovagolnak a lovon és a pónilovon egyaránt. A három csoportban összesen 35 gyermek vesz részt az idei Alkotótáborban, de már van olyan, aki jelentkezett az augusztusban kezdődő Fürkész táborba is-tudtuk meg Bognárné Novák Ilona művelődésszervezőtől. Pápa város Önkormányzata egy egész napos kirándulással támogatta a rendezvényt. Jövő héten, kedden Kislődre mennek a táborozók a Bakony Kalandparkba, ahol olyan belépőcsomagot kapnak, amiből mindenféle eszközt fel fognak használni a kalandparkban.

Tavaly rendezték meg először a Fürkész tábort, amely az idén a Járj nyitott szemel! alcímet kapta, nem véletlenül - mondta el Bognárné Novák Ilona. Az augusztusban két csoportban induló tábor résztvevői Meizner Tibor biológia szakos tanár vezetésével, más szemmel ismerkedhetnek meg varázslatos környezetünkkel. A tábor ideje alatt minden nap másik természetvédelmi területet fedezhetnek fel a fiatalok, így elmennek Ugodra kőzeteket tanulmányozni, megfigyelik a természeti jelenségeket, a védett növényeket, állatokat. Döbröntén a Bakonyalja Baráti Egyesület várja egész napos programokkal a gyerkőcöket, de a tábor ideje alatt elmennek a farkasgyepűi Pisztrángos-tóhoz is, túráznak, íjászkodnak és lovagolnak is a táborozók. Augusztus 9-13-ig a10-14 éves gyermekek részére, augusztus 23-27-ig pedig a 7-10 éves gyermekek részére indul a Fürkész tábor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!