Útjára indult a labda


2010-06-22 17:23:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Útjára indult a labda főképe
A Nagybecskerek – Hidaskürt mérkőzéssel elkezdődött városunkban a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság. A Perutz stadion műfüves pályáján dr. Áldozó Tamás kezdőrúgása után orkán erejű szélben feszült egymásnak a két csapat. Az időjárás rányomta bélyegét a 2x40 perces játékidőre, nem is csoda, hogy az első félidőben nem született gól. A második játékrész hajrájáig úgy tűnt, büntetőrúgásokkal kell eldönteni a három pont sorsát, ám ekkor Tápai Filip révén előnyhöz jutottak a délvidékiek. Hidaskürt azonban nem hagyta magát és szinte a középkezdésből Kalmár Gyula találatával kiegyenlítettek, több gól már nem esett, 11-es rúgásokra került sor, ahol a felvidékiek koncentráltak jobban, így az ő nevük mellé került a három pont.
- Nagyon örülök a sikeres bemutatkozásnak – kezdte az értékelést Bodri László, a hidaskürtiek csapatvezetője. Első alkalommal jutottunk az elődöntőig, bízom a fiúkban, hiszen az előkészületi találkozókon jól szerepeltünk. A tanítványaim betartották a taktikai utasításokat, ebben az erős szélben is ügyesen futballoztak. Újoncként igyekszünk minél sikeresebben szerepelni, eddig panaszra nem lehet okunk.
A nap másik mérkőzésén Nyárádszereda és Dunaszerdahely lépett pályára, kettőjük csatája ötgólos mérkőzést hozott, ebből hármat a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium csapatából Zvoncak Partik, Soldan Marian, Zákovics Tibor szerzett, az erdélyiek részéről Fülöp István duplázott.
- Ilyen időjárási körülmények között a győzelem mellett a három rúgott gólnak is örülök, ez bíztató lehet a későbbiekre nézve – vélekedett Zsákovics Tibor, a győztes alakulat edzője. A továbbjutás reményében érkeztünk Pápára, bízom benne, hogy a holnapi pihenőnap után sikerrel folytatjuk a szereplést.
A delegáció délután városnézésen vett részt, ezt követően a Dél-Afrikai világbajnokság mérkőzéseit tekintették meg. Ami a folytatást illeti, szerdán bemutatkoznak a hazaiak is, a Petőfi Gimnázium a tervek szerint 9 órától Nagybecskerekkel meccsel, majd a Hidaskürt – Nyárádszereda találkozóra kerül sor.


Képek:

Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság

Az Aranycsapat Alapítvány és Pápa Város Önkormányzata közös szervezésében zajlik 2010. június 21.-27. között Pápán a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság.
A bajnokság célja a Kárpát-medence magyar diáksportolóinak az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával. A tornán négy határon túli csapat – a Felvidékről Dunaszerdahely és Hidaskürt, Erdélyből Nyárádszereda és a Vajdaságból Nagybecskerek  csapatai – mérkőznek meg egymással, továbbá a versenyen kívül induló pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapatával.

A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a támogatóknak a torna megrendezéséhez nyújtott segítséget:

Veszprém Megyei Önkormányzat
Szany Község Önkormányzata
Pápai Hús 1913 Kft.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Dunántúli Református Egyházkerület
Várkertfürdő – Pápai Gyógy- és Termálfürdő
Generali Biztosító Zrt.
E-ON NYrt.
Veszprémber Zrt.

HEFA Bt.
Interspar Áruház
Jókai Mór Városi Könyvtár
Nyárádi SE
Pápai Polgári Kör
Őrszem Kft.
Szent József kápolna
Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye

Áldozó Péter, dr. Burcsi Elemér, Decsi Péter, Eigner István, Fazekas András, dr. Ferenczy András, dr. Hermann István, Kiss Pál, Megyeri Gábor, Papp Tamás, Talabér Márta és Trosits Bernadett.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!