Nagyszerű pápai eredmények


2010-06-22 17:05:14  | cikk: Kertész Attila  | 


Nagyszerű pápai eredmények főképe
Már több éve Budapesten, a Margitszigeten kerül megrendezésre a Triatlon Országos Diákolimpia döntője.  Idén, 2010.06.19-én a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) szervezésében   több száz fiatal versenyzett hat korcsoportban a bajnoki címekért.  Különleges felkészülést igényel ez a sport, hiszen az úszást - kerékpározást - futást egymás után folyamatosan kell teljesíteni. Ráadásul a távok külön - külön is elég hosszúak például az idősebbeknél  500 méter az úszás, 12 km a kerékpározás és 3 km a futás.

A versenyben külön értékelték a triatlon sportágban igazolt és nem igazolt versenyzőket.  A pápai versenyzők a nem igazolt kategóriában indultak, hiszen jelenleg nincs triatlon klub Pápán. Többségük a Pápai Sportegyesületben úszik, edzőjük Szabó Attila, a futásra Kiss Károly atlétika edző készítette fel  őket és a kerékpározást önszorgalomból űzik.

Eredmények:

Név Helyezés Iskola Születési év
Kertész Réka I. Munkácsy 1996
Korbély Dominik II. Türr István Gimn. 1998
Kertész Dávid II. Türr István Gimn. 1993
Nigicser Ádám III. Gazdasági SZKI 1992
Nagy Rebeka IV. Szent István 1998
Horváth Gábor IV. Pápakovácsi 1998
Rüll Ádám IV. Petőfi Gimn. 1994
Nagy Zsófia VIII. Szent István 2000



A rendezvény félidejében a szervezők 4x50 méteres gyorsúszó váltót is beiktattak a programba, melyben a pápai csapat ért elsőnek célba.
További információk, képek a www.triatlon.hu vagy a www.papatriatlon.net23.net honlapokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!