Polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről


2020-09-30 21:25:48  | cikk: HuHa  | 


Polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről főképe
Az elmúlt 10 nap járványügyi változásait tekintette át ma délutáni sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester. Mint mondta, az adatok szerint szeptember 22-től mostanáig 6-tal nőtt a fertőzöttek száma Pápán, de az emelkedést mutató szám mögött összetett folyamat áll. A vizsgált időszakban 30 esetben rendeltek el zárlatot és 24 esetben gyógyultnak nyilvánítottak korábban fertőzött személyt, tehát az újonnan elrendelt és megszüntetett zárlat különbségéből adódik a növekedés. Azt is megtudtuk, a fertőzöttek átlagéletkora jelenleg 37 év.
-Ugyanilyen dinamikus változások állnak az elkülönítés és a járványügyi megfigyelés alatt állók számát mutató adatsor mögött is. 25 elrendelt elkülönítésre 27 megszűntetett eset jut, így az elkülönítés alatt állók száma jelenleg 26 - közölte, hozzátéve, több esetben az elkülönítés alatt állók fertőzöttnek minősültek és zárlat alá helyezte őket a hatóság.
Szeptember 22-től mostanáig 123 járványügyi megfigyelést rendeltek el és 120 esetben feloldották, vagy lejárt a megfigyelés, így 98-ról 101-re változott a megfigyelés alatt állók száma.
150 körül stabilizálódott az összes karantén száma az elmúlt napokban - mutatta meg a grafikonon a polgármester

Dr. Áldozó Tamás elmondta, az összes karanténban lévő pápai száma jelenleg 155. Az elmúlt napokban is hasonló számokat mutattak a statisztikák, melyek szerencsére nem közelítik meg az augusztus eleji 300 körüli esetszámokat. A fertőzöttek száma 28-29 körül látszik stabilizálódni, ez ugyan magasabb, mint az egy héttel ezelőtti esetszám, de ez is távol van az augusztus első felében regisztrált csúcstól.

A polgármester a megyei adatokkal is összevetette a pápaiakat és azt állapította meg, hogy az elmúlt, több mint egy hét alatt 146-tal nőtt a fertőzöttek száma megyei szinten, ebből 30 a pápai, vagyis egy kicsivel nagyobb arányú a pápai fertőzöttek száma, mint egy héttel ezelőtt.
-Hiszem, hogy kellő odafigyeléssel és gondossággal a hétköznapjainkat nem kell a mostaninál jobban felforgatni - összegezte a jelenlegi helyzetet és mindenkitől kérte a megelőzési szabályok betartását.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!