Csütörtöktől lámpák irányítják a forgalmat a Somlai úton


2020-09-30 20:43:50  | cikk: HuHa  | 


Csütörtöktől lámpák irányítják a forgalmat a Somlai úton főképe
Október 1-jén, csütörtökön 0 órakor bekapcsolják a közlekedési lámpákat a Somlai-Bocsor-Erkel utca kereszteződésében - erről tájékoztatta hírportálunkat Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője és dr. Áldozó Tamás polgármester. Ez azt jelenti, hogy az eddig sárgán villogó lámpák holnaptól már üzemszerűen működnek és irányítják mind a gyalogos, mind a kerékpáros forgalmat.
Ma délben még sárgán villogtak a jelzőlámpák

A beruházás a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című TOP-os projekt keretében zajlott. Rádi Róbert emlékeztetett, a lámpás kereszteződés kialakításának az volt a célja, hogy szabályozottabbá és biztonságosabbá tegye a nagy forgalmú csomópontot. Az intelligens közlekedési lámpák figyelik a járműforgalmat és az alapján adnak tilos vagy szabad jelzést, ugyanakkor a négy zebránál a gyalogosok áthaladását szabályozó lámpákkal is összehangoltan működnek.
-Nagyon fontos, hogy mindenki a bekapcsolt lámpák jelzései alapján közlekedjen a balesetek megelőzése érdekében! - hívta fel a figyelmet a megváltozó közlekedési rendre.
Dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert ügyvezető a Somlai-Bocsor-Erkel utca kereszteződésében

Ezt erősítette meg dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki bízik abban, hogy a járművezetők alkalmazkodnak az új forgalmi rendhez és hamar rutinná válik, hogy a lámpák szabályozzák a haladást. Ugyanakkor azt is felvetette, a közlekedési morál Pápán nagyon rossz, vannak, akik számára megoldhatatlan, hogy a közlekedési szabályokat betartsák.
-Arra kérek mindenkit, hogy tartsa be a KRESZ szabályait és a közlekedésben még résztvevő többiek biztonságára tekintettel fegyelmezze magát - mondta.
A gyalogosok áthaladását is lámpák szabályozzák

A városvezető arról is szólt, a kereszteződés átalakításával egy újabb projekteleme zárult le a közlekedési beruházásnak, mely három beavatkozási helyszínt érintett: egy-egy településkaput Borsosgyőrön és a Somlai út elején, valamint ezt a lámpás kereszteződést. A három közlekedésbiztonsági elem bekerülési költsége 110 millió forint volt, ennek felét tette ki a lámpás rendszer kialakítása.
-Ez egy nagyon fontos beruházás. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy egy körforgalom kialakítása itt célszerűbb lett volna, de ezt már néhány évtizeddel ezelőtt elszalasztottuk, hiszen akkor kellett volna ezt a szabályozási tervben megjelölni, és akkor annak megfelelően adott volna ki a polgármesteri hivatal építési engedélyeket - idézte fel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!