Szombaton múzeumi fesztivál lesz a Fő téren


2020-09-29 18:33:54  | cikk: ha  | 


Szombaton múzeumi fesztivál lesz a Fő téren főképe
A Gróf Esterházy Múzeum idén is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához. Az országos kezdeményezés idén a „Távol is közel...” mottó jegyében hívja a látogatókat. A járvány sajnos sok mindent megváltoztatott, most a biztonság a fő vezérelv. A magyar múzeumi szakemberek leleményességének és szakmai elhivatottságának köszönhetően azonban a Múzeumok Őszi Fesztiválja idén is sok szeretettel várja látogatóit, - biztonságos keretek között - a múzeumokban, a szabadtéri programokon és a virtuális térben egyaránt. A pápai intézmény rendszerint számos programmal készül erre az országos rendezvényre, ezúttal azonban ők is a biztonságot helyezték előtérbe, hangsúlyozta dr. Nagy-L. István igazgató. Épp ezért a szabadtéri program mellett tették le voksukat.

A Fő téri múzeumi játszótér hagyományos eleme az őszi fesztiválnak városunkban, mindig nagy siker, épp ezért most is ezzel kedveskednek az érdeklődőknek az intézmény munkatársai. Október 3-án szombaton 15 és 18 óra között a város központjába költöznek, s a Fő téren számos kézműves tevékenységgel és egy minikiállítással invitálják a családokat az ingyenes rendezvényre. Dr. Nagy-L. István elmondta, hogy a programot a környezetettudatosság jegyében szervezik, hisz ez mindig kiemelt szerepet kap a múzeumban. A látogatók készíthetnek többek között terményképeket, de lesz fonás is, és számos más érdekes technika és játék. Eső esetén a program elmarad.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!