Öt koronavírus-fertőzött diák a Türr-gimnáziumban


2020-09-28 15:35:16  | cikk: HuHa  | 


Öt koronavírus-fertőzött diák a Türr-gimnáziumban főképe
Múlt csütörtökön értesítette a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya a Türr István Gimnázium igazgatóját, hogy az iskola egyik diákjának covid tesztje pozitív lett - közölte ma délutáni sajtótájékoztatóján Németh Zsolt igazgató. A kontaktkutatások és a további tesztek eredményeként jelenleg 5 fiatalról tudható, hogy megfertőződött a koronavírussal.
-A fertőzés két osztályunkat érinti ugyanabból az évfolyamból, így ezen az évfolyamon kellett a megfelelő intézkedéseket meghozni - jelentette ki az intézményvezető, hozzátéve az évfolyam mindhárom osztályában áttértek a digitális oktatásra, körülbelül 90 diák tanul otthon a karanténjuk végéig.
Németh Zsolt igazgató adott tájékoztatást az iskolában kialakult járványhelyzetről

A hatóság a pedagógusok közül senkit nem helyezett karanténba, ezzel kapcsolatban Németh Zsolt úgy fogalmazott, a tanárok a járványügyi előírásokat maximálisan betartják, ügyelnek a megfelelő távolságtartásra, a közösségi terekben maszkot viselnek és amennyiben lehetséges az osztálytermekben is.

A fertőzés felbukkanása további szigorításokat nem tesz szükségessé az iskolában, hiszen eddig is szigorú rend szerint működtek: a közösségi terekben maszkot kellett viselnie mindenkinek, az osztálytermekben és az iskola több pontján kézfertőtlenítőt helyeztek el. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek az intézmény egészének rendszeres fertőtlenítésére, a takarítók minden szünetre fertőtlenítik az illemhelyeket, közösségi tereket, kiemelten kezelik a tornatermet és az öltözőket.
A járványügyi szabályok betartására nagy gondot fordít az iskola

Németh Zsolt hozzátette, az elmúlt napok tapasztalata az, most, hogy az intézményt konkrétan érinti a járvány, a diákok is komolyabban veszik a veszélyt és egyre többen viselik a maszkot a tanítási órákon is.
Az igazgató információi szerint a covid pozitív tanulók közül vannak, akik jelenleg tünetmentesek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!