Pápán szakadt meg a ZTE rossz szériája


2020-09-27 20:42:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán szakadt meg a ZTE rossz szériája főképe
Egy tipikus egygólos mérkőzésen pont nélkül maradt az NB III-as labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Perutz FC, amely a hajrában bekapott góllal maradt alul a ZTE II-vel szemben.

Perutz FC - Zalaegerszeg II. 0-1 (Gsz.: Németh)

A pápai csapat vasárnap egy hét alatt a harmadik tétmérkőzését játszotta, Lengyel Ferenc a szombati kupameccs, a hétközi bajnoki pótlás után a pályaválasztói felcserélése miatt ismét hazai pályán fogadta a ZTE második együttesét. Érdekesség, hogy a pápaiaknál először kezdett a bajnokság során Horváth Brúnó kapus, aki tétmeccsen eddig csak a kupában jutott szóhoz. A vendégek több mint egy hónapja nem nyertek már, a legutóbbi öt fordulóban két vereség, három döntetlen volt a mérlegük, amivel a mezőny 17.helyén álltak.

27 másodperc elteltével máris akadt dolga a pápai kapusnak, aki Kun lövését hatástalanította. Ezt követően leparkolt a hazai térfélre a ZTE, jöttek is egymás után a helyzetek: előbb Simó találta telibe a kapufát, majd Papp és Kun átlövésből tesztelte Horváth képességeit. Közel fél órának kellett eltelnie, mire hazai kapura tartó lövést jegyezhettünk fel, Kalász vétette el nem sokkal a jobb felsőt. Öt perccel később Kun lövését védte vetődve a hazai portás, a félidő lezárásaként Skriba beadását Szabó fejelte fölé.


A félidőben egyet cserélt Lengyel Ferenc, több hónapos kihagyás után Zsirai Martin lépett pályára. A folytatásban is a zalaiak birtokolták többet a labdát, az 52. percben Papp szabadrúgását fogta Horváth, aki nem sokkal később Szökrönyös ziccerét is hárította. Egy óra játék után Hanzl távoli lövésénél kellett nyújtózkodnia Köcsének, majd Horváth tolta szögletre Abért csúsztatását. A 85. percben Szilágyi kapáslövését ölelte magához a vendég portás. Egy minutummal később góllá érett a vendég mezőnyfölény, az ötös sarkáról a csapatkapitány, Németh Erik helyezett a jobb sarokba 0-1. Ezzel a góllal egy döntetlenszagú összecsapáson a kék-fehérek elvitték a három pontot.


Lengyel Ferenc: Gratulálok az ellenfélnek, el kell ismerni, a ZTE ma jobb volt nálunk. Részünkről hihetetlen formahanyatlásoknak lehettünk szemtanúi, legalább a fél csapat formán kívül futballozott, lassúak voltunk, igazi veszélyt nem jelentettünk a kapura, így nem csoda, hogy kikaptunk.

Perutz FC: Horváth B. - Nagy T. ('66 Molnár), Koronczai, Császár, Böröczky - Kalász ('46 Zsirai), Hanzl, Szilágyi, Irmes - Skriba, Szabó Zs., vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Zalaegerszeg II.: Köcse - Németh, Sebestyén, Kovács, Hegedűs, Szökrönyös D. ('82 Szökrönyös Z.), Simó, Kun, Papp ('93 Bedő), Földvári, Fehér ('76 Abért), vezetőedző: Bozsik József.

A pápai csapat október 4-én vasárnap 17 órától a Mosonmagyaróvárt fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!