A petőfis Rátz Marcell ismét országos első helyezett lett egy prózaíró pályázaton


2020-09-25 18:45:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Rátz Ottó  | 


A petőfis Rátz Marcell ismét országos első helyezett lett egy prózaíró pályázaton főképe
Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében több, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás fontosságára felhívó és nevelő pályázatot hirdetett meg. A „Vers- és novellaírás a fenntarthatóság jegyében” címmel meghirdetett pályázaton a pápai Rátz Marcell is indult, s írásával országos első helyezést ért el. Most ismét arról adhatunk hírt, hogy a pápai Petőfi Sándor Gimnázium 9.c. osztályos diákja, Rátz Marcell Bálint országos első helyezést ért el 946 pályázó között a Debreceni Nagyerdőért Egyesület - támogató az Agrárminisztérium - „Az erdő álma” c. vers- mese- próza pályázatán.
Mint Marincsák Ibolya, a Debreceni Nagyerdőért Egyesület elnöke, a Vajdahunyad várban megrendezett díjátadó ünnepség főszervezője elmondta: rendkívül hálás a gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak, hogy idén - az 5. alkalommal meghirdetett országos pályázatra- is ennyien jelentkeztek, s 200 fő a díjátadó ünnepségre is eljött. Rátz Marcell Bálint ennek kapcsán elmondta, a novellájának témája a környezet- és természetvédelem témaköréhez tartozott. Novellájában felhívta a figyelmet az erdővédelemre.
A zsűrielnök szerepét idén Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő töltötte be. Az ünnepséget Dalvári Vince Gábor, az Agrárminisztérium főosztályvezetője, illetve az egyesület elnöke Marincsák Ibolya nyitotta meg, majd Halász Judit zsűrielnök értékelését követően átadásra kerültek a díjak. A szórakoztatásról Harsányi Levente, Szőcs Renáta és Kőhalmi Ferenc bűvész gondoskodott.

Képek:

15-19 éves korosztály Próza kategória:
? I. helyezett: Rátz Marcell Bálint, Pápa, Petőfi Sándor Gimnázium
? II. helyezett: Lugosi Csenge Anna, Zalaszántó, Kisfaludy Sándor Gimnázium, Sümeg
(Azóta már az ELTE hallgatója)
? III. helyezett: Kész Sarolta, Csíkszereda, Románia, Segítő Mária Római Katolikus
Gimnázium
? IV. helyezett: Kiss Sarlott Melani, Veszprém, III. Béla Gimnázium, Művészeti
Szakgimnázium és AMI, Zirc
? V. helyezett: Homovics Panna, Debrecen, Debreceni Református Kollégium Dóczy
Gimnáziuma
? Megosztott VI. helyezett: Sztebel Judit, Rád, VSZC Boronkay György Műszaki
Szakgimnáziuma és Gimnáziuma, Vác
? Megosztott VI. helyezett: Lengyel Karola, Tapolca, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium,
Budapest
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!