Dr. Áldozó Tamás: A jelenlegi járványhelyzet súlypontja a megyében nem Pápán van!


2020-09-23 21:38:20  | cikk: HuHa  | 


Dr. Áldozó Tamás: A jelenlegi járványhelyzet súlypontja a megyében nem Pápán van! főképe
Az elmúlt 10 nap járványügyi változásait összegezte sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester ma délután a Városházán. Örömét fejezte ki, hogy a Pápa Városi Televízió járványügyi korlátozásai véget értek, a karanténszabályok betartása volt az oka annak, hogy nem hétfőn tartotta szokásos áttekintését a koronavírus-helyzettel kapcsolatban.

A szeptember 14-e óta eltelt időszakból azt emelte ki, hogy 31-ről 23-ra csökkent az igazolt fertőzöttek száma. A mögöttünk álló 10 napban 20 esetben rendeltek el zárlatot és 28 esetben megszüntették a korábban elrendelt zárlatot. A vizsgált időszakban 25 elkülönítést rendelt el a hatóság és 11-et szüntetett meg, az új járványügyi megfigyelések száma 90 volt, de 88 személy vonatkozásában feloldották a megfigyelést - sorolta az adatokat a városvezető.

A fertőzöttek átlagéletkorában jelentős változás történt, míg szeptember közepén ez 39 év volt, addig mostanra 32-re csökkent, ez pedig ellenkező tendenciát jelent az úgynevezett Kalifornia-jelenséggel, ami azt jelenti, hogy jellemzően egyre magasabb lesz az átlagéletkora a fertőzötteknek. A magyarázat azonban kézenfekvő, hiszen városunkban egy középiskola is érintett a fertőzéssel, az ott regisztrált fertőzött fiatalok életkora csökkentette az átlagéletkort.

A városvezető a megyei járványügyi adatokkal is összefüggésbe hozta a pápaiakat, szeptember 14-étől mostanáig 365-ről 570-re nőtt a megyében az igazolt pozitív esetek száma, vagyis 205-tel emelkedett, Pápán azonban csak 20 fertőzöttet találtak, ez kevesebb, mint 10 százalék.
-Még hangsúlyosabban kijelenthetjük, hogy a jelenlegi járványhelyzet súlypontja a megyében nem Pápán van! - emelte ki.

A koronavírus augusztusi pápai felbukkanását bemutató grafikonokat elemezve, a polgármester megállapította, jelenleg az összes karantén száma 150 körül mozog, a fertőzöttek száma pedig az augusztus végi adatokhoz hasonlít.
-Ez egy kedvező helyzet ahhoz képest, amit a hírek más településekről közölnek. Természetesen mindenkinek jobbulást kívánunk és azt, hogy minél előbb egészségesen térjen vissza a hétköznapi életbe. Szeretnénk, ha csökkennének ezek a számok, de ennél rosszabbak semmiképp ne legyenek - jelentette ki.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!