A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a pápai zsinagógában


2020-09-23 17:22:58  | cikk: Babos Petra  | 


A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a pápai zsinagógában főképe
A Budapesti Fesztiválzenekar évadról évadra többet tesz azért, hogy muzsikája ne szoruljon a koncerttermek falai közé. Egyedi hangversenyformákat vezettek be, és egyre több szokatlan helyszínen zenélnek, hogy új kapcsolatot teremtsenek a közönséggel. 2014 nyara óta koncerteztek elhagyatott vagy funkciójukat vesztett vidéki zsinagógákban. Céljuk, hogy a holokauszt nyomán üresen maradt épületek újra megteljenek élettel, zenével és kultúrával. Pápán 2015-ben jártak, a zsinagógában adott koncert teltházas volt és nagy sikert aratott a közönség körében.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az idei év elején kereste meg azzal a Budapesti Fesztiválzenekar, hogy a 2015-ös sikeres koncert után ismét elindulnak az országban, s Pápára is szívesen jönnének.
-A koncert eredeti időpontja május lett volna, de a járvány miatt ezt el kellett halasztani. Reméljük, szeptember 30-án, 18 órakor meg tudjuk tartani a hangversenyt, melynek ezúttal is a zsinagóga ad otthont. A zene világnapja előestéjén nagy öröm, hogy Pápán ismét a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet. Természetesen a jelenleg hatályban lévő előírásokat betartva. Ez azt jelenti, hogy 2015-ben több mint négyszázan vettek részt a koncerten, most 100 fő fogja tudni meghallgatni a zenekart. A szervezők azt kérik, hogy, aki részt szeretne venni, az regisztráljon a honlapjukon, a https://www.bfz.hu/hu/register-for- event/2707/ címen. Nincs belépőjegy, de csak az előre regisztráltakat fogják beengedni a zsinagógába. A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy csak egészségesen és maszkban érkezzenek a koncertre. A beléptetésnél kézfertőtlenítőt biztosítanak és testhőmérséklet mérést is végeznek. A zenekart pedig tesztelni fogják, mielőtt elindulnak a koncertsorozatra, így ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt a koncertet Pápán is és a többi városban is biztonsággal meg lehessen tartani - tudtuk meg Boros Katalintól.
A koncerten kép-és hangfelvétel készül majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!