Jótékonysági futás: Eddig több mint 300 ezer forint gyűlt össze


2020-09-23 11:21:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékonysági futás: Eddig több mint 300 ezer forint gyűlt össze főképe
316.500 forint gyűlt össze azon a jótékonysági futóversenyen, amit a sérült gyermekért rendeztek Döbröntén.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Döbröntén második alkalommal rendezték meg a “Fuss szívvel egy mosolyért” elnevezésű futóversenyt, mely a sportolási lehetőség mellett jótékony célt is szolgált, hiszen a nevezésekből és egyéb felajánlásokból befolyó összeget a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány kapja. A több százezer forint átadását ma délelőtt tartották a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol az összegyűlt 316.500 forintot dr. Áldozó Tamás polgármester jelenlétében Mihályfi Ákos főszervező adott át Erki Alexandrának, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

- Alapítványunk több mint húsz éve tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, halmozottan sérült, valamint autizmussal együttélő gyermekek egészséges neveléséhez nyújt segítséget - ismertette a szervezet alapvető célkitűzéseit Erki Alexandra. - Nagyon örültünk a megkeresésnek, különösen azért, mert az alapítványnak évek óta az egyik legfőbb bevételi forrása a jótékonysági bálunk, mely a koronavírus-járvány miatt idén elmarad, a futóknak köszönhetően ezt a hiányt tudjuk ezzel az összeggel pótolni. Terveink szerint az elmúlt tanév végén elmaradt kirándulásokra fordítjuk a pénzt, körülbelül 120 gyermeket fogunk Mihályfi Ákoséknak köszönhetően maradandó élményekhez juttatni.

dr. Áldozó Tamás nemcsak mint polgármester volt jelen az átadáson, hanem mint a futóverseny résztvevője és fővédnöke is.

- A Vajda Márta iskola környezetében működő szervezetek támogatása az egyik legnemesebb ügy a városban, tekintettel arra, hogy az ide járó diákok családjainak van a legkisebb érdekérvényesítő képessége és mindenféle szempontból ők a legkiszolgáltatottabbak. Jó azt látni, hogy vannak olyan akciók, rendezvények, közösségek, akik megtalálják a módját annak, hogy ezeket az embereket támogatni tudják - emelte ki a polgármester.

Az eseményen megjelent az N-Tours utazási iroda képviseletében Kovács Nikolett is, aki egy 50.000 forint értékű ajándékutalványt nyújtott át az alapítvány képviselőjének. Mihályfi Ákos a pénz mellett Nagy László kézilabdázó mezét és két Andres Iniesta bort is átadott a kuratóriumi elnöknek, amiket árverésre bocsájtanak, ezáltal a korábban említett összeg remélhetőleg tovább fog gyarapodni.

- Úgy gondolom, mindenképp pozitívumként tekinthetünk vissza a rendezvényre, igaz, hogy kevesebben neveztek a tavalyi évhez képest és kevesebb lett a bevétel is, szerencsére magánszemélyek, cégek is a jó ügy mellé álltak, így jött össze ez a 316.500 forint. Mellettük szeretnék köszönetet mondani Nagy Lászlónak a mez felajánlásáért illetve a Futballárium Barcelona tulajdonosainak, akik a borokat biztosították számunkra - mondta Mihályfi Ákos, aki hozzátette, a jótékonysági futóverseny terveik szerint 2021-ben is folytatódik, amikor olyan hátrányos helyzetű családokon szeretnének segíteni, akiknek problémát okoz gyermekeik beiskoláztatása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!