Elhunyt Timár Tibor


2020-09-23 08:34:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elhunyt Timár Tibor főképe
78 éves korában szeptember 19-én elhunyt Timár Tibor, a pápai asztalitenisz-élet meghatározó alakja.

Timár Tibor az egyetemi évei alatt kezdett el komolyabban foglalkozni az asztalitenisszel. 1972-ben Pápán telepedett le, majd megalapította a Vasas asztalitenisz szakosztályát. Rövidesen városi bajnokságot szervezett, amely rövid távon a megyei bajnokság színvonalával vetekedett. Számos versenyző került ki kezei közül, gyermekét is versenyszerű sportra, a mozgás szeretetére nevelte. A több mint 40 éves asztalitenisz- pályafutása alatt több sportvezetői posztot is betöltött a pápai, majd a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetségben. A Pápa városi évenkénti egyéni-, páros- és csapatversenyek szervezőjeként nyilatkozataival gyakran került a képernyőre. Versenyzői pályafutása alatt a dobogó minden fokán állt. Az asztaliteniszért végzett munkáját 2017-ben a Veszprém Megyei Sportszövetség elismerésben részesítette. Az asztalitenisz mellett a sakkban is kipróbálta magát, ahol szintén igazolt versenyzőként csapatának számos érmet szerzett. A versenyszerű sporttól szívproblémái miatt visszavonult, de az edzéseken élete utolsó évében is rendszeresen részt vett és a csapat hazai meccsein jelenlétével támogatta csapattársait. (Forrás: pekase.hu)

Nyugodjék békében!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!