Megérdemelt győri siker a kupában


2020-09-20 10:27:30  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Megérdemelt győri siker a kupában főképe
A Győr nyerte a szomszédvári rangadót a Magyar Kupa hatodik fordulójában, mely a Perutz FC otthonában négygólos sikert ért el.

Perutz FC - WKW ETO FC Győr 2-6 (1-4) Gsz.: Szabó Zs., Hanzl ill. Májer 2, Priskin 2, Temesvári, Farkas

MOL Magyar Kupa, 6. forduló

Perutz FC: Horváth - Nagy T., Bence, Koronczai, Böröczky - Iványi, Szilágyi, Hanzl, Irmes ('46 Kalász), Skriba ('81 Márton) - Szabó Zs. ('60 Benecz), másodedző: Orovecz András.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács - Kovács K., Vári, Temesvéri, Kerkez - Kiss T., Berki ('80 Múcska), Bagi - Szimcsó ('82 Szuhodovszki), Priskin ('71 Farkas), Májer M., vezetőedző: Csató Sándor.

A kupasorozat 64 közé jutásáért lépett pályára a Perutz FC, amely a sorsoláskor az NB II hátsó régiójába tartozó Győrt kapta ellenfeléül. A házigazdák szakvezetője, Lengyel Ferenc egy korábbi eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon, ahol Orovecz András másodedző helyettesítette.

A vendég kapu előtt alakult ki az első helyzet, egy tömegjelenet után Vári rúgta fel Skribát, ám a játékvezető továbbot intett. A 6. percben egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést a Győr, Májer próbálkozott 19 méterről, megpattanó lövése becsapta a jobbra vetődő Horváth Brúnót, a labda pedig Koronczairól a kapu bal oldalában kötött ki 0-1. Fél óra játék után kettőre nőtt a különbség, Szimcsó jobb oldali beadását Priskin fejelte a jobb sarokba 0-2. Négy perccel később büntetőhöz jutott az ETO, Várit rúgták fel, a tizenegyest Priskin higgadtan lőtte a jobb sarokba 0-3. A 37.percben szépített a Perutz, Nagy Tamás centerezését Szabó Zsolt a kapus lábai között sarkazta a hálóba 1-3. Az első játékrész rendes játékidejének utolsó előtti percében megint háromra nőtt a különbség, Kovács jobb oldali beadását a középen érkező Májer lőtte a kapu közepébe 1-4.
Szünet után negyed órát kellett várni a következő helyzetre, Skriba bal oldali lövése Váriról vágódott le. A 72. percben felcsillant a remény, újabb gólt szerzett a Perutz, az alapvonalról Skriba tálalt középre, a tizenegyespontról Hanzl Máté ballal elemi erővel lőtt a léc alá 2-4. Négy perccel később aztán visszaállt a háromgólos differencia, egy szabadrúgás után Temesvári emelkedett a legmagasabbra és a kimozduló Horváth szorításában a kapuba bólintott 2-5. A 84.percben újabb vendég találatnak tapsolhattak a győri nézők, Májer beadását Farkas belsőzte öt méterről a kapuba, mellyel kialakult a 2-6-os végeredmény. A hosszabbításban Májer állt közel a mesterhármashoz, ám találatát les címén nem adta meg a játékvezető. Összességében főleg első félidei játékának köszönhetően megérdemelt sikert aratott a vendégcsapat, a pápaiak pedig készülhetnek a szeptember 23-ai, Puskás Akadémia II. elleni bajnoki pótlására.

Lengyel Ferenc: Reális eredmény született, a két csapat között minden tekintetben van ekkora különbség. Örültem a két szép gólunknak, ezen felül volt még több helyzetünk, az első félidőben sajnos nagyon megilletődötten játszottunk, többen jóval tudásuk alatt teljesítettek. Sajnálom, hogy az ötödik percben egy jogos tizenegyest nem kaptunk meg, talán másképp alakult volna a mérkőzés, de összességében a jobb csapat nyert.

Következik: Perutz FC - Puskás Akadémia II. (szeptember 23. 18:00, Perutz stadion)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!