Pápai bronz a strandkézin


2010-06-21 08:46:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai bronz a strandkézin főképe
Annak ellenére, hogy az időjárás nem a legszebb arcát mutatta, vasárnap délelőtt 9 órától lejátszották a Várkertfürdőben a Veszprém Megyei Női és Férfi Strandkézilabda Bajnokság második fordulóját. A Pápai Kézilabda Klub egy fiú ifjúsági és egy férfi felnőtt csapattal nevezett a bajnokságba. Az első körben június 12-én Alsóörsön, a felnőttek egy győzelem mellett két vereséget szenvedtek, míg az ifjúságiak három fiaskóval tértek haza a Balaton partjáról. Hazai közegben nem is lehetett más cél, mint a korábbinál sikeresebb szereplés. Takács Balázs 68 gólt szerzett az idei bajnokságban, ezúttal játékos-edzőként koordinálta a Bakonyerdő Pápa csapatát.

- Körülbelül négy éve játszom már a kézilabda ezen ágát, a többieknek viszont elég nehéz volt átállni, ráadásul az időjárás miatt mindössze három alkalommal tudtunk edzeni. A strandkézi egy teljesen más sportág, így a szabályok is egészen mások, idén kimondott célok nincsenek, a tisztes helytállás a cél. A bajnokságban Devecsert és Zircet várom a mezőny elejére, hiszen ők már több éve együtt játszanak.

A második forduló eredményei:

Zirc KSE – Nemesvámos 2-0

Devecseri SÖRdögök - Alsóörs SE 2-1

Bakonyerdő Pápa - Veszprém Egyetem SC 2-0

Nemesvámos - Bakonyerdő Pápa ifi 1-2

Zirc KSE - Alsóörs SE 2-0

Devecseri SÖRdögök - Veszprém Egyetem SC 2-0

Bakonyerdő Pápa - Bakonyerdő Pápa ifi 2-0

Bakonyerdő Pápa - Alsóörs SE 2-0

Devecseri SÖRdögök - Bakonyerdő Pápa ifi 0-2

Nemesvámos - Veszprém Egyetem SC 0-2

Végeredmény:

  1. Devecseri SÖRdögök
  2. Zirc KSE
  3. Bakonyerdő Pápa
  4. Veszprém Egyetem
  5. Alsóörs SE
  6. Bakonyerdő Pápa ifi
  7. Nemesvámos

Képek:

A strandkézilabda szabályai:
A sportág az 1990-es évek elején alakult ki Olaszországban és 1999-ben indult útjára hazánkban. A strandkézilabda pálya 27 m hosszú és 12 m széles, négyszögletes terület. Felszínét legalább 40 centiméter mélységű homokréteg borítja. A mezőny 15 méter hosszú és 12 méter széles. A meccseket gömbölyű, nem csúszós gumilabdával játsszák. A mérkőzés két félidőből áll, mindkét félidő eredményét önállóan kell értékelni. Mindkét félidő 10 perc, közöttük legfeljebb 5 perc szünettel. Amennyiben a két játékrész 1-1-re végződik, szétlövéssel döntik el melyik csapat szerzi meg a győzelmet. A játéktéren csapatonként 4 játékos (3 mezőny és a kapus) tartózkodhat. A kapus gól két pontot ér, ezért a támadásnál (általában) az irányító helyére olyan mezőnyjátékos lép pályára, aki kapus mezt visel (ő az úgynevezett „nyúl”). A kínaiból lőtt gól szintén két pontot ér, csakúgy, mint a 360 fokos levegőben lévő pörgést követő gólszerzés is.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!