42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben


2020-09-15 08:53:58  | cikk: Babos Petra  | 


42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben  főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium egyik osztálya és annak tanárai karanténba kerültek, mivel az osztály egyik tanulója COVID pozitív lett. Bognár Anita intézményvezető elmondta, a fiú már a múlt héten sem volt iskolában, most az egész osztályt és tanáraikat a VMKH Pápai Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya járványügyi megfigyelés alá helyezte, illetve azt a pár tanulót is, akivel más tanórán érintkezett a fertőzött fiatal.
-Sajnos tegnap kiderült, hogy ugyanebben az osztályban van még egy pozitív eset, a második diák a múlt csütörtökön volt utoljára iskolában. Valamennyi érintett pedagógust, akik tanították ezeket a tanulókat, tesztelni fogják, így reményeink szerint, aki két negatív teszttel rendelkezik, jöhet iskolába hamarosan. Az érintett osztály tanulóit is tesztelik, ez az osztály tantermen kívüli digitális oktatásba került, erről tegnap dr. Maruzsa Zoltán államtitkár értesített bennünket, ez feloldásig van érvényben - tudtuk meg Bognár Anitától, aki hozzátette, az iskola szigorúan betartja a járványügyi előírásokat, vagyis beléptetésnél kezet kell fertőtleníteni, illetve a közösségi terekben elvárt a maszk használata. Bognár Anita kiemelte, az érintett tantermet és mosdót, amit az adott osztály használt fertőtelítették. Természetesen a mosdókat folyamatosan fertőtlenítik, napi szinten.
Megkérdeztük a Pápai Tankerületi Központ igazgatóját arról, hogy a tankerület más intézménye érintett-e a koronavírus-járvánnyal. Egyházi Andrea elmondta, jelenleg a Petőfi-gimnáziumon kívül nincs olyan iskolájuk, ahol digitális oktatást kellett elrendelni és bár az intézményekben magas a hiányzók száma, ez más megbetegedéseknek tudható be. COVID fertőzéssel érintett más oktatási intézményünk nincs ebben a pillanatban - közölte hírportálunkkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!