Egy hét alatt 12 új fertőzött


2020-09-14 18:22:40  | cikk: HuHa  | 


Egy hét alatt 12 új fertőzött főképe
Egy hét alatt 12 új megerősített, pozitív eset vált ismertté, ugyanakkor 8 zárlatról szóló határozatot meg is szüntetett a hatóság, így a múlt hétfői 27 helyett, ma, szeptember 14-én 31 fertőzött van városunkban - közölte dr. Áldozó Tamás polgármester, aki az elmúlt egy hét járványügyi változásait tekintette át ma délutáni sajtótájékoztatóján. Hozzátette, átnézték a Veszprém megyére vonatkozó esetszámokat is: a ma reggeli adok azt mutatják, hogy a megyében egy hét alatt 110-zel nőtt a fertőzöttek száma, vagyis körülbelül minden tizedik fertőzött pápai. Ez azt jelenti, hogy a megye és a város lakosságszám-arányának megfelelő a fertőzöttek aránya is, vagyis Pápa nincs kirívó helyzetben.

Az elmúlt egy hétben jelentősen emelkedett az összes karanténban lévők száma is, közel a duplájára nőtt, ám ennek túlnyomó többsége járványügyi megfigyelés, ami jellemzően pozitív személlyel való kontaktot vagy külföldről Magyarországra való belépést jelent.
-Ez a növekedés mindenképpen figyelmeztető - jelentette ki a városvezető.

A sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás azt is elmondta, vizsgálták a fertőzöttek átlagéletkorát és azt tapasztalták, hogy míg 10 nappal ezelőtt az országos átlagéletkor 26 év volt, addig a pápai fertőzöttek átlagéletkora a mai adatok ismeretében 39 év. Az átlagéletkor várható emelkedésére már a szakemberek is felhívták a figyelmet, azzal, hogy ismét elérheti azt a korosztályt, mely igazán veszélyeztetett a járvány által. Ez az emelkedés Pápán már érzékelhető - közölte.
Az elmúlt egy hét adatait összegezte a városvezető

Dr. Áldozó Tamást arról kérdeztük, az önkormányzati intézményekben van-e járványügyi érintettség. Válaszában elmondta, jelenleg nincs, minden intézmény a korábban meghozott szabályok szerint működik, nem volt szükség újabb intézkedések bevezetésére, további szigorításokra.

A polgármester mindenkit kért a maszk előírt használatára, a kézfertőtlenítésre és a távolságtartásra. Meglátása szerint, vannak, akik értelmezhetetlen elvárásokat támasztanának a járvány megelőzése érdekében, mások pedig fegyelmezetlenek és az országos tisztifőorvos által javasolt óvatossági intézkedéseket sem tartják be. Figyelmeztetett, a koronavírus-járvány erősödése tapasztalható városunkban, a megyében és országos szinten is, a napi esetszámok egészen megdöbbentően alakulnak, ezért mindenkinek be kell tartania a megelőzésre vonatkozó szabályokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!