Szeptember 17-én jelenik meg a megújult Pápa és Vidéke


2020-09-14 12:35:53  | cikk: Babos Petra  | 


Szeptember 17-én jelenik meg a megújult Pápa és Vidéke főképe
Mint arról korábban már hírt adtunk, a Pápa és Vidéke megújult formában jelenik meg szeptember 17-én. Jelenleg a korrektúrázás zajlik, az újság kedden este nyomdába kerül és csütörtökön már olvashatják a pápaiak a magazint.
Molnár-Horváth Anett, a Pápai Platán Nonprofit Kft. munkatársa elmondta, a Pápa és Vidéke ezentúl magazin formájában, 24 oldalon, 52 grammos fényes papírra nyomva jelenik meg A4-es méretben.
Pintér-Papp Eszter megbízott főszerkesztőtől megtudtuk, a legfontosabb változás az újságnál, hogy nem a mindennapi eseményekről tudósítanak, hiszen egy havilapban erre nincs lehetőség. A magazin sokkal színesebb lesz, több képet tudnak megjelentetni és lehetőség nyílik a grafikák megjelenítésére is, így megjelenésében új színvonalat fog képviselni a Pápa és Vidéke.
-Egyes témákat hosszabb tartalommal dolgozunk fel. Most lehetőségünk van, hogy a hírek mögé nézzünk és megkérdezzünk a hírekhez kapcsolódó személyeket különböző nézőpontokból, s ezeket olvashatják majd a pápaiak. Az első legfontosabb témánk minden hónapban a képviselő-testület aktuális ülése lesz. A második nagy témakör a jelenleg is zajló projektek. Ezek közül választunk ki egyet, ez most az első számban a bokrétaavató ünnepély kapcsán a barnamezős beruházás lesz. Elkerülhetetlen, hogy foglalkozzunk a koronavírus-járvány okozta helyzettel, így a harmadik témánk az első lapszámban ez lesz - tudtuk meg Pintér-Papp Esztertől, aki hozzátette, nagyon örültek annak, hogy a Pápa és Vidéke korábbi munkatársai közül a legtöbben vállalták azt, hogy a megújult formátumban is dolgoznak, sajnos akad olyan személy is, aki más elfoglaltsága miatt ezt nem tudta vállalni. A szerkesztő kollégák pedig most ismerkednek az újságszerkesztés fortélyaival.
A megbízott főszerkesztő kiemelte, a legnagyobb kihívást az új formátum jelentette, hiszen a magazin más műfaj, mint a hetilap. Itt lehetőség van interjúkat készíteni és a publicisztikai műfajokban is írhatnak a munkatársak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!