Tíz emberrel harcolta ki a döntetlent a Perutz FC


2020-09-13 21:05:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tíz emberrel harcolta ki a döntetlent a Perutz FC főképe
Az idei bajnokság során először osztozott meg a pontokon a Perutz FC, mely 40 percen keresztül emberhátrányban futballozva óriási küzdést bemutatva végzett 1-1-re a Komárommal.

Perutz FC - Komárom 1-1 (1-0) Gsz.: Hanzl ill. Tóth

A vendégek várták jobb formában a találkozót, hiszen Bozsik Péter tanítványai legutóbbi három meccsüket megnyerték, míg a Perutz arra készült, hogy saját pályáján kijavítja az érdi botlást. Lengyel Ferenc négy helyen változtatott a szerdai bajnokihoz képest, ezúttal Hanzl Máté, Császár Attila, Szabó Zsolt és Skriba Máté is a kezdőben szerepelt.

Szigetinek akadt először dolga a találkozón, aki a 6.percben egy jobb oldali beadás utáni fejest hatástalanított. Egészen a 38.percig említésre méltó esemény nem történt, ekkor viszont megszerezte a vezetést a Perutz: Hanzl megpattanó szabadrúgása talált utat a kapuba 1-0. A második félidő harmadik percében Hanzl félfordulatból tekert centikkel a jobb felső mellé, majd öt perccel később megint ő került főszerepbe: egy becsúszás után megkapta második sárga lapját, így a piros kártya felmutatása után 10 emberrel fogyatkoztak a hazaiak. A 63. percben Szabó beadását Skriba továbbította Szilágyi elé, aki hatalmas ziccerben mellé gurított. Egészen a 75.percig hősiesen védekezett a kontrákra berendezkedő hazai alakulat, ekkor azonban a tizenhatos csücskéről Tóth a hosszúba tekert 1-1. A 80.percben egy balról érkező labdát a kapu torkából Parázs belsőzött fölé, a hátralévő időben pedig derekasan állta a sarat a Perutz, mely igazságosnak mondható döntetlenre végzett. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetői hármas sajnos nem tudott felnőni a meccs színvonalához, az biztos, hogy ezen az estén a leggyengébb teljesítményt Kubicsek Máté játékvezető nyújtotta.

Lengyel Ferenc: Valami olyasmit keresünk mi edzők és a nézők, amit ma a játékosaim bemutattak. Utolsó leheletükig küzdöttek, mindent beleadtak, amit szerencsére értékelt a közönség. Nagy dicséret illeti őket, hiszen jól reagálták le a kiállítást és azt is, amit a játékvezető művelt. Összességében reális a döntetlen, igazi lélekemelő pontszerzés volt ez.

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Koronczai, Császár ('46 Szilágyi), Böröczky - Bence, Kalász ('46 Baldauf), Hanzl, Irmes - Skriba, Szabó Zs. ('70 Molnár), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Komárom: Szabó - Parázs, Eszlátyi, Végh, Simigla, Tóth P., Vincze, Molnár, Göblyös, Módi, Végh, vezetőedző: Bozsik Péter.

A pápai csapat szeptember 19-én 20 órai kezdéssel a MOL Magyar Kupában a WKW ETO FC Győr csapatát fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!