A sérült gyermekekért futottak


2020-09-12 17:17:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A sérült gyermekekért futottak főképe
Közel 150-en vettek részt a második alkalommal megrendezett “Fuss szívvel egy mosolyért” elnevezésű jótékonysági futóversenyen Döbröntén.

2019-ben több mint egymillió forintot gyűjtöttek a szervezők, melyet a Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztályának ajánlottak fel. A cél idén is nemes volt, hiszen a nevezési díjakból befolyó összeget jótékonysági célra fordítják, idén a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványát, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványt segítik a bevétellel.


A futók több táv közül választhattak, a gyermekekre a „csemege” táv, nagyjából 2 kilométer várt, a 14 év felettiek és a felnőttek - öt korcsoportban - 7+, 14+ valamint a félmaratoni, 21 kilométeres körre vállalkozhattak, mindezt 200-300 méteres szintkülönbséggel megfűszerezve.

A közös bemelegítést megelőzően a verseny fővédnöke, dr. Áldozó Tamás üdvözölte a megjelenteket, a polgármester beszédében mindenkinek köszönetet mondott, aki futócipőt húzott és jótékonykodott.

- Fontosnak tartom, hogy a járvány ellenére is részt vegyünk a versenyen, a kontinuitás ne szakadjon meg és egy-két éven belül már hagyományként könyvelhessük el ezt a rendezvényt. Köszönet illet mindenkit, aki eljött és egy jó ügy mellé állt - mondta Áldozó Tamás, aki 21 kilométeren kategóriájában végül a harmadik helyet szerezte meg.


21 kilométeren a budapesti Szabó Dávid ért elsőként célba (1:28:58), aki a Magyar Futósport Egyesületen belül működő Titans of Hungary csapatát képviselte.

- Korábban számos sportot kipróbáltam, melyekbe hamar beletanultam, de végül a terepakadályfutás hozta meg a mindent elsöprő élvezetet. Nemzetközi versenyeken is elindulok, korosztályos Spartan Európa-és világbajnoki címmel büszkélkedhetem. A mai verseny nagyon tetszett, első alkalommal voltam itt, a szervezők jó pályát raktak össze - mondta az abszolút kategória győztese, aki mint mesélte, az utolsó körén figyelmetlen volt és elesett, szerencsére nem lett komoly baja.  

Erki Alexandra, az alapítvány kuratóriumi elnöke nagyon hálás volt a szervezőknek, hogy rájuk esett a választás.

- Az alapítvány célja a tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal együtt élő, halmozottan sérült tanulók egészséges neveléséhez segítséget nyújtani, biztosítani számukra a lehető legjobb körülményeket - fogalmazott korábban a kuratóriumi elnök. - Bármilyen projektet, programot támogatunk, ami a sérült gyermekek életminőségét az ép társaikéhoz közelíti. Hatalmas öröm számunkra, hogy 2020-ban a „Fuss szívvel egy mosolyért” jótékonysági futóverseny alapítványunkat támogatja. A szervezők ezzel lehetőséget adnak arra, hogy továbbra is sikerrel valósítsuk meg a sérült gyermekek társadalmi integrációját.

Sajnos a korábban beharangozott meghívott VIP vendégek nem tudtak eljönni az eseményre, Nagy László, világválogatott kézilabdázó és Sterbik Árpád, Bajnokok Ligája győztes kézilabda kapus a Telekom Veszprémnél hozott járványügyi óvintézkedések miatt volt kénytelen távol maradni, Kucsera Gábor világbajnok kajakos pedig televíziós munkái miatt nem tudott részt venni a versenyen.


Mihályfi Ákos főszervezőtől megtudtuk, a koronavírus-járvány miatt a remélt nevezői létszám elmaradt.

- Elégedett vagyok a szervezéssel, sok pozitív visszajelzést kaptunk, szeretném megköszönni mindenkinek, aki elindult vagy buzdította a sportolókat, a támogatóknak a felajánlásokat, a pápai önkormányzatnak a segítséget. Sajnos kevesen jöttek el, a járvány miatt sokan nem mertek rajtvonal mögé állni. Bízom benne, hogy ők jövőre visszatérnek, mert az a tervünk, hogy 2021-ben is megrendezzük jótékonysági versenyünket.

Mihályfi Ákos hozzátette, a versenyen befolyt összeget várhatóan jövő héten adják át az alapítvány képviselőinek, addig még folyik a gyűjtés annak érdekében, hogy minél nagyobb összeggel tudják segíteni a gyerekeket.

Az eredmények IDE kattintva érhetőek el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!