Kismértékű elmozdulások a járványügyi számokban


2020-09-09 19:15:17  | cikk: HuHa  | 


Kismértékű elmozdulások a járványügyi számokban főképe
Az elmúlt két napban kisebb változások történtek a koronavírus járvánnyal valamilyen formában érintettek számában, ez érinti a járványügyi megfigyelések, elkülönítések és zárlatok számát is.
Míg hétfőn, augusztus 7-én 85 pápai volt karanténban, addig kedden 86 karanténhatározat volt hatályban, augusztus 9-ére, szerdára pedig 89-re emelkedett ez a szám. A megerősített, pozitív esetek számában is kismértékű elmozdulás történt: a hétfői 27 után, kedden 25-re csökkent a zárlat alatt állók száma, szerdán, azaz ma pedig 26 zárlatról szóló határozat van hatályban.

Ha részletesebben vizsgáljuk az adatokat továbbra is a korábban megfigyelt belső dinamizmust látjuk, a hatóság határozatokat old fel lejárt karanténok és negatív teszteredmények miatt és újabb határozatokat hoz kontakt érintettség, vagy pozitív teszttel igazolt fertőzés miatt.

Szeptember 8-án például 7 új járványügyi megfigyelést rendeletek el, ugyanakkor 5 fő megfigyelése lejárt. Ugyanezen a napon 1 fő esetében elkülönítésről hoztak határozatot, 2 pápai zárlat alá helyezését pedig feloldották.

Szeptember 9-én 3 fő esetében rendelt el a hatóság zárlatot pozitív teszteredmény miatt, ugyanakkor 2 másik személy zárlatát feloldották, miután negatív lett a koronavírus tesztjük. Ez azt jelenti, hogy összességében 1-gyel nőtt a zárlat alatt állók száma.
Az elmúlt 24 órában 8 főt helyeztek járványügyi megfigyelés alá, de 2 személy megfigyelését feloldották negatív teszteredmény miatt, másik 2 pápainak pedig lejárt a járványügyi megfigyelése. Így összességében 4-gyel emelkedett a megfigyelések száma keddről szerdára.
Hasonló a helyzet az elkülönítések esetében is, szeptember 9-én 4 járványügyi elkülönítést feloldott a hatóság negatív teszt miatt, de 2 másik személy esetében elkülönítésről szóló határozatot adott ki.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!