Tizenhatodik évadát kezdte meg a Pegazus Színház


2020-09-08 08:09:19  | cikk: Babos Petra  | 


Tizenhatodik évadát kezdte meg a Pegazus Színház főképe
A hagyományoknak megfelelően a 2020/2021-es évadot is társulati üléssel indította a Pegazus Színház a Szent István úti színházépületében, ahol Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt igazgatók köszöntötték a szép számban egybegyűlteket. A Pegazus vezetői részletesen ismertették a színház 2019/2020-as évadát, amely nem volt könnyű időszak.
Végh Zsolt ennek kapcsán elmondta, a jubileumi évad nehéz időszak volt, sok-sok próbatétellel.
-Ameddig tudtunk, játszottunk, s addig a tervek szerint alakult az évad. Aztán jött a járvány. Mi olyan színház vagyunk, aki a bevételéből él, s ez most nagyon labillissá vált, hiszen a fő közönségünkre, az óvodásokra és kisiskolásokra nagyon kell vigyázni. Bízunk abban, hogy azzal a támogatással, amit mi is igyekszünk megtenni, vagyis vásároltunk egy ózonfertőtlenítőt, mindent elkövetünk, hogy az, aki szeretne, s fontos számára a színházi élmény, az eljusson hozzánk az idei évadban is. Van felnőtt előadástervünk és képzési tervünk is - tudtuk meg a színház igazgatótól.
-Idén is három előadással várjuk a gyerekeket, így látható lesz a Fehérlófia, januárban a Hókirálynő és az évadot a bábburleszk, a Purnululu -Ausztráliádé zárja. Nagy örömünkre két ifjú tehetséges kolléganő érkezett, Varga Csilla és Coric Tina személyében, így több produkciót is műsoron tudunk tartani. Bízunk abban, hogy a Lázár Ervin program is elindul hamarosan - emelte ki Végh Zsolt.
Bérletes bábelőadásból három megyében, 27 helyszínen, 6475 bérletesük volt. Az évadban a vírushelyzet miatt két alkalommal 116 bérletes előadást láthatott 14.798 néző.  A gyermekeknek szóló előadásaik pedagógiai igényességgel, szórakoztató és nevelő szándékkal szólnak óvodás és kisiskolás nézőknek. A megszokott, jó színvonalú, újszerű képi világú, élő- és bábszínházi elemeket ötvöző, gyakran interaktív játékok sok zenével és cselekménnyel mesélnek el klasszikus és világirodalmi történeteket. A mackókiállításon 3314 érdeklődő járt, míg a négy családi napon 558 fő kereste fel őket. A járvány helyzet miatt a gyermeknap elmaradt, a társulat videót tett közzé a közösségi médiában, amelyet 3967 néző tekintett meg. A Pegazus Színház az Esterházy-kastély programjaiban is aktívan részt vesz. A nézőszám az évadban összesen közel 49.000 fő volt. A koronavírus-járvány miatt idén a Pegazus Parádé gyermekfesztivál is elmaradt.
Végh Zsolt örömmel jelentette be, hogy kilenc év után ismét színpadra kerül a Szomorú vasárnap, amely Müller Péter és Seress Rezső nagy sikerű, zenés színpadi játéka. Ezt öt alkalommal mutatják be, a premier október 2-án lesz a zsinagógai falai között.
Új színész a társulatban Varga Csilla, aki elmondta, színészként dolgozott Nyíregyházán. Olyan társulatot keresett, ahol igazán ki tud teljesedni, s biztos benne, hogy a Pegazusnál sokat tanulhat még. A fiatal hölgy már egy hónapja dolgozik a társulattal, s nagyon izgatottan várja az első fellépést. Örül, hogy bábozni is megtanul.
Coric Tina szeretett volna egy társulat tagja lenni, ahol tud fejlődni. Úgy gondolta, erre egy vidéki színház tökéletes. Ő a Pesti Magyar Színi Akadémián végzett, utána egy évet kisebb színházaknál dolgozott, majd Pápára jelentkezett.
Coric Tina

-A társulat nagyon kedves, ilyen csapatnak szerettem volna mindig is részese lenni - fűzte hozzá mosolyogva.
A társulatnak két régebbi tagja a tavalyi év kapcsán elmondta, nagyon jól érzik magukat a Pegazusban. Rózsa Molnár Henrietta tavaly kezdett a Pegazusnál, s idén is folytatja munkáját a babszínháznál, hiszen elmondása szerint megkedvelte a bábot és a Pegazust. Kiemelte, hogy nagyon sokat tud fejlődni szakmailag és emberileg is.
Varga Csilla is a Pegazus csapatát erősíti

Simon Botond szintén szereti a Pegazust. Dolgozott már díszítőként, de tavaly óta bábszínészként. Mint mondta, igencsak várja az első előadást, hogy végre ismét színpadra állhassanak, s játszhassanak a gyerekeknek.
A családias hangulatú évadnyitó társulati ülést pezsgős koccintás zárta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!