Stabilizálódni látszik a pápai járványhelyzet


2020-09-07 19:31:23  | cikk: HuHa  | 


Stabilizálódni látszik a pápai járványhelyzet főképe
Az elmúlt egy hét járványügyi folyamatait tekintette át dr. Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az országos híreket hallgatva az derül ki, hogy egyre több településen zárnak be óvodákat, korlátozzák az iskolai működést, ezzel szemben Pápán az augusztusi óvodai és bölcsődei korlátozások után, jelenleg az intézmények tudnak működni.
-Ezt én eredménynek tartom - jelentette ki, hozzátéve, a városunkban kiadott karanténhatározatok alapján a járványhelyzet stabilizálódni látszik, akár a fertőzöttek, akár az összes karanténban lévők számát nézzük.

Az elmúlt napokban a pozitív esetek száma 27 esetnél állandósult, ha ezt az országos és megyei adatokkal vetjük össze, legalább azt eredményként lehet elkönyvelni, hogy a számok nem nőnek, szemben az országos és megyei helyzettel.
-Aggodalomra adhat viszont okot az, hogy az elkülönítés alatt állók száma enyhén nőtt és tudjuk azt, hogy az elkülönítés hatálya alatt állók tesztjei már többször pozitívnak bizonyultak. Ha nő az elkülönítettek száma, akkor abból arra lehet következtetni, hogy lesz közülük olyan, aki pozitív esetként a zárlat alatt állók számát fogja majd növelni - magyarázta.

A járványügyi megfigyelés alatt állók, a nem közvetlen kontaktokat és a külföldről beérkezetteket jelentik, az ő számukban sincs nagy elmozdulás az előző napokat tekintve, ma, szeptember 7-én 42 fő esetében van ilyen határozat hatályban.
-Ha a járványügyi megfigyelések, elkülönítések és zárlatok számát összességében nézzük, megkapjuk a karanténban lévők teljes számát, mely az elmúlt napok vonatkozásában szintén egy tartományban állandósulni látszik. Szerencsére felfelé elmozdulás nincs, meglátjuk, a közeljövőben lefelé tud-e elmozdulni - fogalmazott.
A mai adatok az alábbiak szerint alakultak: szeptember 7-én délután 27 zárlat, 16 elkülönítés és 42 járványügyi megfigyelés van hatályban, vagyis az összes karantén száma 85.

A polgármester a sajtótájékoztatón a Gróf Esterházy Kórházról is említést tett. Elmondta, a hétvégén kialakult helyzet és a járványügyi intézkedések miatt többen is hozzájuk fordultak, ugyanakkor kiemelte, az önkormányzat nem fenntartója, nem működtetője, nem tulajdonosa a kórháznak, onnan adatokat nem kapnak.
-Úgy látjuk, főigazgató asszony a sajtótájékoztatóján a jelenleg ismert állapotokat pontosan bemutatta. Biztos, hogy sokak számára okoz nehézséget, hogy az egészségügyi rendszer nem az eddig megszokott szabályok szerint működik, de kérjük mindenkinek a megértését és türelmét - fogalmazott, hangsúlyozva, a bevezetett szabályoknak biztosan fontos és megfogható indokai vannak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!