1-gyel csökkent a karanténban lévők száma


2020-09-06 20:32:10  | cikk: HuHa  | 


1-gyel csökkent a karanténban lévők száma főképe
A szeptember 6-ai adatok szerint csökkent a karanténban lévők száma, miután 1 járványügyi megfigyelés lejárt.

Eszerint az összes karanténban lévő pápai száma 82, a zárlat alatt lévők, vagyis a megerősített pozitív esetek száma nem változott, továbbra is 27. Elkülönítés alatt 15 pápai áll - ez sem változott az elmúlt 24 órában -, járványügyi megfigyelés pedig 40 fő esetében van hatályban.

A közösségi médiában a Gróf Esterházy Kórházzal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást találtuk:

Az intézmény dolgozói, és betegei körében a COVID-19 megbetegedés halmozódására tekintettel a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő a hatóságokkal történő együttműködés eredményeként járványügyi intézkedéseket vezetett be.
A kórház belgyógyászati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a VE/NEF/1618-2/2020 ügyiratszámú határozatában 2020.09.03-tól zárlatot rendelt el. A zárlat ideje alatt a belgyógyászati, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztály új beteget nem vehet fel. A zárlat elrendelésének napján az osztályokon fekvő betegek ellátása zavartalan. Minden beteg esetében otthonába bocsátása előtt, COVID-19 megbetegedés szűrésére PCR vizsgálat végzésére kerül sor. A látogatási tilalom alól az érintett osztályokon nem adható felmentés, a látogatás szigorúan tilos. A zárlat előre láthatóan két hétig tart.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ 31470-8/2020/EÜIG iktatószámú határozatában történő kijelölés alapján a Pápai járás terület belgyógyászati és szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátására a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházat, és az ajkai Magyar Imre kórházat jelölte ki.
A korlátozáshoz kapcsolódóan az alábbi szakrendeléseken szünetel a rendelés a zárlat ideje alatt (telefonos konzultáció lehetősége biztosított):
nőgyógyászati szakrendelés, terhesgondozás,
belgyógyászati, kardiológiai szakrendelés,
gasztroenterológiai szakrendelés
A járóbeteg-ellátásra kijelölt ellátó hely az ajkai Magyar Imre Kórház.
A kórház nem érintett osztályain, és szakrendelésein az ellátás az eddigi járványügyi szabályok mellett folyamatos. A szülészeti ellátással kapcsolatban 2020. 09.07-én részletes tájékoztató kerül kiadásra.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató ma esti megkeresésünkre elmondta, a kórházban érvényben lévő óvintézkedésekről hétfőn további tájékoztatást ad a helyi sajtón keresztül a lakosság számára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!