Nehezen, de legyűrte a Perutz a BKV Előrét


2020-09-05 21:26:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nehezen, de legyűrte a Perutz a BKV Előrét főképe
Egy félidő előnyt adott ellenfelének a Perutz FC, ám így is otthon tartotta a három pontot a pápai csapat, mely a második játékrészben három gólt szerezve legyőzte a BKV Előre csapatát.

Perutz FC - BKV Előre 3-2 (0-1) Gsz.: Nagy T., Irmes, Szilágyi ill. Szegő, Wágner

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Koronczai, Császár ('78 Baldauf), Böröczky - Bence, Szilágyi, Hanzl, Skriba - Irmes ('77 Kalász), Szabó Zs. ('86 Iványi), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

BKV Előre: Czuczi - Girán, Balogh ('58 Stefán), Koszó, Ferkó, Wágner, Miknyóczki, Tóth ('82 Szabó), Ihos ('51 Balogh), Szegő, Szabó, vezetőedző: Menczeles Iván.

A kezdő sípszót megelőzően az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Perutz a 7., a fővárosiak a 17.helyről várták a találkozót. A pápaiak ötödik sikerükre hajtottak, míg a legutóbbi két meccsüket elveszítő vendégek első idegenbeli pontjaikat szerették volna megszerezni.

Eléggé álmosan kezdte a meccset a hazai csapat, a 10. percben Szabót lökték fel a tizenhatoson belül, ám a játékvezető továbbot intett. A 13. percben Hanzl szöglete Böröczky fejét találta meg, ám a balhátvéd a jobb kapufa mellé csúsztatott. Két perccel később Császár az ötösön fejelhetett, de a kapus ölébe bólintott. A 19.percben első lehetőségét gólra váltotta a vendég csapat, a pápai védők nem tudtak felszabadítani, Szegő pedig okosan a bal felsőbe tekert 0-1. Alaposan rendet tett a fejekben a szünetben Lengyel Ferenc, hiszen rögtön a második játékrész első percében egyenlített a Perutz: Böröczky bedobását Nagy Tamás elé fejelte Tóth, a pápai védő lövése pedig utat talált a lábak között a hálóba 1-1. Öt perc sem telt el és már a hazaiak vezettek: Skriba remek ütemű passza után Koszó buktatta Irmest a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette 2-1. Az 55. percben Nagy Tamás beadását Hanzl tekerte centikkel a bal felső mellé, három perccel később pedig újabb pápai gól született: Szabó Zsolt harcolt meg egy labdáért, majd a tizenhatosnál érkező Szilágyi elé tálalt, aki nagy gólt lőtt a bal felsőbe 3-1. Újabb öt minutum telt el és szépített a BKV, Wágner kapott egy indítást a jobb oldalon, egy befelé csel után 16 méterről óriási gólt lőtt a kapu bal oldalába 3-2. A 78. percben egy szabadrúgásnál ismét Hanzl volt a feladó, Böröczky pedig a címzett, ám a közeli fejes ezúttal is elkerülte a kaput. A hosszabbításban megfogyatkoztak a hazaiak, a labda elrúgásáért Skriba kapta meg második sárga lapját.

Lengyel Ferenc: A bekapott gól előtt volt két-három komoly lehetőségünk, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Az első félidőt át kell beszélnünk, nem tudom miért voltunk ennyire fásultak, fáradtak, talán az apró taktikai változtatás sem működött, amiért vállalom a felelősséget. Szünet után úgy mentünk ki a második félidőre ahogy az elsőre is kellett volna már, az más kérdés, hogy szoros lett a vége, de nyertünk és ez a legfontosabb. Örülök, hogy a közönség biztatta a csapatot, ez sokat jelentett nekünk.

A pápai csapat szeptember 9-én Érdre látogat, majd szeptember 13-án vasárnap 18 órai kezdéssel a Komáromot fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!