Elbúcsúztatták a nyarat a fúvósok


2020-09-05 06:35:53  | cikk: Babos Petra  | 


Elbúcsúztatták a nyarat a fúvósok főképe
Az égiek kegyeikbe fogadták Pápa Város Fúvószenekarát, hisz nyárbúcsúztató koncertjük sikeréhez ezúttal is hozzájárult a kellemes, kora őszi idő. A koronavírus járvány miatt a januári újévi koncertek óta nem találkozhatott a zenekar a közönséggel, így külön öröm volt a péntek esti alkalom. Az Esterházy-kastély udvarán tartott nyárbúcsúztató koncerten a szervezők ügyeltek arra, hogy a járványhelyzet miatti távolságtartás érvényesülhessen a rendezvényen is, négyszáz széket tettek ki és a kastély kapujánál kézfertőtlenítőt helyeztek el.
A koncert ingyenes volt, de előzetesen regisztrációs jegyet kellett rá váltani

Horváth Adrián karnagy elmondta, várták a mostani koncertet, hogy ismét a közönség előtt játszhassanak.
-Vártuk a koncertet, hogy végre megmutassuk, hogy mit is dolgoztunk a karantén idején. Tervben volt, hogy augusztus 20-án egy nagyobb programmal állunk ki a közönség elé, ez az István, a király rockoperából lett volna több részlet. Most hoztunk is egy kis ízelítőt - tudtuk meg a karnagytól, aki elárulta, a zenekar épségben, egészségben van, s reméli, hogy most már tudnak a közönség előtt is játszani, s lehetnek fellépések.
-Május vége felé kezdtünk együtt próbálni, először csak páran, aztán egyre többen bátrabbak lettek , és a közösségbe jöttek. A nyarat idén végig próbákkal töltöttük, most nem mentünk nyaralni - tudtuk meg, majd hozzátette, szeretnék az István, a királyt előadni, amikor lehetőség lesz rá.
Hagyomány a nyárbúcsúztató koncerten, hogy a zenekar vezetősége itt adja át a tiszteletbeli és örökös tagnak járó díjat is. Az Örökös tag-díjat minden évben olyan személy kapja, aki meghatározó zenésze Pápa Város Fúvószenekarának. Idén ezt az elismerést Horváth Dorinának ítélték oda. Dorina a zeneóvodában került kapcsolatba a zenével. 16 évesen egy könnyűzenei együttesben kezdett fuvolázni, és aktív tagja lett Pápa Város Fúvószenekarának. 2017-ig, 12 évig fuvolázott a zenekarban, amikor felmerült a lehetőség, hogy átüljön alt- szaxofon szólamba. Így először autodidakta módon - és a zenekari tagok segítségével - , majd egy évet Bödey Tamásnál tanulva ma már Pápa Város Fúvószenekarában alt- szaxofonosként játszik. Természetesen a fuvolát sem tette el örökre, és ha épp nem saját kedvtelésből, akkor a Medikus zenekarban játszik fuvola és piccoló szólamot. A Bartók Béla Zeneiskolától sem vált meg teljesen, a tavalyi tanévben jazz-ének szakra járt. Családja támogatásának köszönhetően a mai napig aktívan játszhat két zenekarban, egy saját vállalkozás, a Cafe mug kávézó vezetése mellett. A Pápa Város Fúvószenekarában eddig eltöltött 15 évében rengeteg élménnyel gazdagodott, itt nőtt fel, bejárhatott több országot, megismert több száz embert, közösen létrehoztak egy sikeres, egyedülálló fúvósfesztivált, aminek szervezésében aktív résztvevő volt a kezdetektől, és egy olyan közösség tagja lehet, amely családként működik, házasságkötésekkel, gyerekekkel, születésnapok megünneplésével, egymás mellett állva örömben és bajban is.
Mógor-Schmidt Katain egyesületi elnök és Horváth Adrián karnagy adta át az elismeréseket Horváth Dorinának és László Katának

Mint mondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy 15 év után kiérdemelte az Örökös tag címet, amit gyerekkora második otthonának falai között, az Esterházy-kastély udvarán vehet át.
A Tiszteletbeli tag díját olyan személyek, vállalkozások, intézmények, vállalkozások kaphatják, akik segítik az együttest. Idén ezt az elismerést László Kata vehette át. Katát 2017-ben kérte fel Pápa Város Fúvószenekara, hogy mint műsorközlő, lépjen fel az újévi koncerten. Kata azóta is segíti a zenekar munkáját, hiszen a Fúvósfesztiválok és az újévi koncertek rendszeres közreműködője. Elmondása szerint egy nagyszerű, „jófej” csapathoz csatlakozott; mindig nagy szeretettel és örömmel készül a velük való munkára. Sokak által ismert és kedvelt hangszínével, kedves, az új kihívásoktól sem félő személyiségével, töretlen alkotói kedvével évek óta hozzájárul a fúvószenekar koncertjeinek színvonalához.
Az est során a komolyzenei darabok mellett pop slágerek és filmzenék átiratai is felcsendültek a koncerten, melyeket a zenebarát közönség vastapssal jutalmazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!