Átadták az adományként összegyűlt tanszereket


2020-09-03 19:05:11  | cikk: HuHa  | 


Átadták az adományként összegyűlt tanszereket főképe
Több iskolatáskát, rengeteg füzetet, tollat, ceruzát és egyéb iskolaszert vehetett át ma délután a Fidesz pápai irodájában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetője. Mint arról hírt adtunk, augusztus 24-én hirdette meg a Fidesz pápai csoportja és a Fidelitas helyi szervezte, hogy csatlakoznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tanévkezdéshez kapcsolódó adománygyűjtő akciójához, melynek keretében iskolaszereket, tanszereket vártak az adományozóktól. Ezeket adták át Pintér-Papp Eszternek, a szeretetszolgálat helyi vezetőjének.
Tanszerekkel teli táskákat is kaptak

Pozsgai Réka, a Fidelitas helyi vezetője úgy fogalmazott, minden tagtársukkal beszélt az adománygyűjtésről és egyhangúan támogatták a csoport tagjai ezt az ötletet. Társai is bejöttek az irodába és segítettek az adományok átvételében, és nagyon sok tanszert kaptak.
-Nagyon örültünk annak, hogy jó állapotú iskolaszereket kaptunk, amiket örömmel használhatnak majd azok, akik megkapják azokat - tette hozzá és köszönetet mondott minden adományozónak.

Dr. Áldozó Tamás, a Fidesz pápai csoportjának elnöke arról beszélt, már több adománygyűjtő akcióban vettek részt és tapasztalatuk az volt, hogy rövid időn belül is meg tudják szólítani azokat, akik szívesen támogatnak jó célokat. Ugyanakkor azt is elmondta, ma hazánkban még kettős a megítélése az ilyen felhívásoknak, míg Nyugat-Európában, a polgári társadalmakban jó példának és követendőnek számít, ha ilyen akciókat hirdetnek és abban sokan részt vesznek, annak ellenére, hogy ott az életszínvonal jóval magasabb, addig nálunk sokan elítélik az ilyen kezdeményezéseket. A politikus bízik abban, hogy ez a mostani kezdeményezés és még sok más hasonló egyre inkább azt a hozzáállást erősíti, ami nyugaton a polgári társadalmakban természetes.
Dr. Áldozó Tamás, Pozsgai Réka és Pintér-Papp Eszter (balról jobbra)

A két elnök átadta az adományokat Pintér Papp-Eszternek, aki hálás köszönetet mondott minden segítőnek. Mint mondta, nem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi tanszer összegyűlik a felhívásra.
-Szinte felsorolhatatlan az, ami a csomagokban van: legalább 200 darab füzet, több tucat színesceruza készlet, festékkészlet, ecsetek, ragasztó, radír, faragó, tolltartó, iskolatáska, tehát mindenre gondoltak az adományozók, amire a tanévben szükség lehet - mondta boldogan. Külön örömmel állapította meg, hogy meghallották az adományozók a kérésüket és sem a Csodatáska gyűjtés során, sem a Fidesz és Fidelitas gyűjtése során nem kaptak használhatatlan holmikat.
-A gyermekek nagyon fognak ezeknek az iskolaszereknek örülni - jelentette ki. Hozzátette, sokan kérdezik, hogy van-e értelme a tanévkezdés után tanszercsomagot adományozni, de akinek iskolás gyermeke van az jól tudja, nincs az a füzetmennyiség, ami el nem fogy, nincs az a mennyiségű ceruza, ami el nem kopik.
-Biztos vagyok abban, hogy azok a családok, akikhez ezek eljutnak, nem tudtak ilyen jó minőségű tanszereket vásárolni. Ezekkel a festékekkel, zsírkrétákkal, füzetekkel teljesen más élmény lesz a gyermekeknek a tanulás, mint a kevésbé jó minőségűekkel és örömmel veszik majd kézbe őket.
Az adományozottak köréről majd most, az adományok ismeretében tudnak dönteni, hiszen minden korosztálynak más felszerelésre van szüksége az iskolában, így az adományhoz keresik meg a leginkább hozzáillő gyermeket.
Csupa jó minőségű iskolaszert adtak át az adományozók 

Pintér-Papp Eszter köszönetet mondott a kezdeményezőknek és az adományozóknak, ugyanakkor azt is megemlítette, nagyon szomorúan tapasztalta, hogy a közösségi médiában néhányan kunyerálásnak, koldulásnak nevezték az adománygyűjtésüket. Emlékeztetett, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta karitatív tevékenységet végez, gyűjtéseik nem koldulások, és meglátásuk szerint a társadalmi felelősségvállalás része, hogy az emberek felismerjék, vannak, akik segítségre szorulnak és nem önhibájukból kerültek nehéz helyzetbe.
-Nem hinném, hogy amikor gyermekekről van szó, ilyen hangot kell megütni egy adománygyűjtés kapcsán - fogalmazott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!