A tanévvel együtt megkezdődött az Iskola Rendőre program


2020-09-02 21:36:14  | cikk: HuHa  | 


A tanévvel együtt megkezdődött az Iskola Rendőre program főképe
Az elmúlt évekhez hasonlóan a tanévkezdés egyben az iskola rendőre program elindítását is jelenti városunkban, a Pápai Rendőrkapitányság kedd reggeltől négy oktatási intézménynél segíti a biztonságos közlekedést.
-Felmértük azokat az oktatási intézményeket, melyek közelében gyalogos-átkelő található és nagy forgalmú út mentén fekszik. Ezeknél a gyalogos-átkelőhelyeknél minden nap reggel hét órától becsengetésig kollégáim forgalomsegítés céljából jelen vannak - mondta el Szabó Péter rendőr főhadnagy, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Hangsúlyozta, a forgalomsegítés célja a balesetek megelőzése, minden áron nem avatkoznak be a rendőrök a közlekedésbe, hiszen a tapasztalat az, hogy már a rendőri jelenlét is szabálykövető magatartásra ösztönzi a járművezetőket.
Szabó Péter rendőr főhadnagy egy tavalyi iskolai rendezvényen

Idén négy oktatási intézménynél teljesítenek szolgálatot a rendőrök: a Tarczy Lajos Általános Iskolánál, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolánál, a Weöres Sándor Általános iskolánál és a Munkácsy-iskolánál.
A főhadnagy azt kérte a közlekedőktől, hogy a parkolás szabályait tartsák be az intézményeknél, hiszen a szabálytalan parkolással balesetveszélyt okozhatnak és feltartják a forgalmat. Figyelmeztetett, a tanévkezdéssel a járműforgalom jelentősen megnő az oktatási intézmények környékén, a közlekedési szabályok betartása és az óvatosság elengedhetetlen a balesetek elkerülése érdekében.

Az iskola rendőre programnak ez az első eleme a tanév során, de évközben számos más közlekedés-biztonsági és bűnmegelőzési programmal is készülnek.
-Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága kiemelt figyelmet fordít a gyermekek helyes közlekedésre nevelésére, ezért is indult 2008-ban az iskola rendőre program. Kapitányságunk illetékességi területén 26 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, így mintegy 6500 diákhoz jutunk el és 20 iskola rendőre tevékenykedik területünkön - tájékoztatott Szabó Péter.
A reggeli forgalomsegítés az iskola rendőre program első eleme

A kapitányság egyeztetett a tankerületi központ igazgatójával és a szakképzési centrum főigazgatójával, a program keretében összeállított tematikát eljuttatják hozzájuk, az intézmények a meghatározott témakörök közül választhatnak. A prevenciós foglalkozások érintik közlekedés alapvető szabályait, ezt főként az első osztályosok számára kérik az iskolák. Fontosnak tartják a felsőbb évesek képzését is, hiszen ők már egyedül közlekednek, így ismerniük kell a szabályokat.
Ezen túl felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenyeket és bűnmegelőzési programokat is szerveznek, itt kell megemlíteni a DADA programot és az ellenszer programot.

A főhadnagy szerint az oktatási intézmények szívesen fogadják a PRK prevenciós előadásait, foglalkozásait, hiszen fontos tudnivalókat adnak át a rendőrök a diákoknak. A járványhelyzetre tekintettel az idei évben az iskolákban érvényben lévő oktatási rend szerint tartják meg programjaikat, ha szükséges digitális tartalmakat juttatnak el az oktatási intézményekhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!