Változik a gyermekétkeztetés ügyintézési módja


2020-08-31 21:45:30  | cikk: HuHa  | 


Változik a gyermekétkeztetés ügyintézési módja főképe
Az idei tanévtől, azaz szeptember 1-jétől megváltozik a gyermekétkeztetéshez kapcsolódó ügyintézés rendje - tájékoztatta hírportálunkat dr. Nagy Krisztina jegyző. Emlékeztetett, a gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben, óvodákban, a tankerületi központhoz tartozó általános- és középiskolákban, a szakképzési centrum részeként működő nevelési, oktatási intézményben és a szakképző iskolában. A feladatokat eddig a tankerület intézményeiben a tankerület iskolatitkárai végezték az önkormányzat és a tankerület közötti megállapodás alapján. Ilyen feladat volt az ebédpénz beszedése, az ebédjegyek kiosztása, az igazolások begyűjtése, valamint az ebédlemondás és megrendelés. Ezek a feladatok szeptember 1-jétől a GAESZ hatáskörébe tartoznak.

-A változásról és az aktuális tudnivalókról elkészült tájékoztatót az e-kréta rendszeren keresztül kérésünkre a tankerület eljuttatta a szülőkhöz, illetve Pápa Város Önkormányzata honlapján is megtalálható a tájékoztató, az étkezés megrendeléséhez szükséges nyomtatvány, a kedvezményes vagy ingyenes étkezéshez, a diétás étkezéhez kötődő nyilatkozatok és a jogosultságot igazoló igazolások - közölte dr. Nagy Krisztina. A jegyző azt kérte az érintett szülőktől, hogy az étkezés biztosításához szükséges nyomtatványokat szeptember 10-ig juttassák el a GAESZ-hoz.
A GAESZ munkatársai az általános iskolákban részt vesznek a tanévnyitót követő szülői értekezleteken, ahol a leendő elsősök szüleit tájékoztatják a lényeges információkról.

A gyermekétkeztetéssel kapcsolatos ügyintézés során a legfőbb változás, hogy az ebédjegyek kiosztása minden hónap első munkanapján történik az iskolákban, az ebédet a GAESZ-nál kell lemondani és újra megrendelni. Fontos tudni, hogy a térítési díj befizetése utalással és készpénzben is lehetséges, de ha valaki készpénzzel fizet, azt már nem az iskolában teheti meg, hanem a GAESZ Anna tér 10-ben működő pénztárában. Ugyancsak lényeges változás, hogy az étkezés térítési díját utólag kell majd megfizetni, azaz a szeptemberi tényleges étkezések díját majd október hónapban rendezni.
-Azt javasoljuk a szülőknek, hogy aki megteheti, válassza az utalásos fizetési módot, hiszen így könnyen, kényelmesen rendezheti az étkezési díjat - mondta.

A jegyző arról is tájékoztatott, a gyermekétkeztetési feladatok ellátásához a GAESZ vásárolt egy programot, mely az papa.ecity.hu oldalon érhető el. Ehhez a szülők belépési kódot fognak kapni és ezen a felületen elérhető és megrendelhető lesz a havi menü, lehet majd látni a havi térítési díj összegét, a számlát, le lehet mondani és újra megrendelni az ebédet.

-Kérdés esetén a GAESZ munkatársai készséggel állnak a szülők rendelkezésére a tájékoztatóban felsorolt elérhetőségeken - tájékoztatott dr. Nagy Krisztina, hozzátéve, a feladatellátás megváltozásának zökkenőmentes lebonyolításához kérik a szülők segítségét és együttműködését.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!